Close search

Využijte skleničky od příkrmů a vytvořte dětem originální adventní kalendář

archív autora Zdroj: archív autora

Je vám líto vyhazovat malé sklenice od dětských přesnídávek a zeleninových příkrmů? Plní se vám jimi šuplíky kuchyňské linky a vy nevíte, co s nimi? Máme pro vás super tip, jak je využít a ještě potěšit vaše potomky originálním dárkem k Mikuláši.

Na výrobu adventního kalendáře budete potřebovat:

  • 24 skleniček (ideálně 125g)
  • 24 nafukovacích balónků
  • 2 barevné lepicí pásky
  • barevnou stuhu
  • samolepky s vánočním motivem
  • drobnosti k naplnění

Postup:

1. Obléknutí skleniček

Nejdřív balónku ustřihněte pevnou gumičku na nafukovacím konci, kousek zúžené části ponechejte, aby balónek ke skleničce, po natažení, hezky přilnul. Otočte skleničku dnem vzhůru a balónek natáhněte až k hrdlu sklenky, v místě kde začíná závit sklenice se balónek okolo pevně stáhne sám po uvolnění tahu prstů. Nevzdávejte to po prvním pokusu. Je potřeba získat ten správný grif a pak už to jde jako po másle.

2. Uvázání stuhy

Aby nebyl vidět přechod mezi koncem balónku a sklenicí, uvažte na hrdlo sklenky barevnou stužku. Vybírejte stuhu spíše užší, aby nezasahovala do závitu, to by později bránilo uzavírání víčkem.

3. Polepení víček

Vystřihněte si z barevných lepících pásek kolečka odpovídající velikosti víček a víčka z vrchu polepte. Ideálně pořiďte alespoň dvě barvy pásek, ať se mohou mezi sebou střídat, výsledek pak bude efektivnější.

 4. Dekorace skleniček

Dnes již celkem snadno seženete v obchodech drobné samolepky s vánoční tématikou za pár korun. Šikovnější z vás si mohou dekorace vystříhat z již používaných barevných pásek. Polepte skleničky, abyste docílili výsledného pestrého vzhledu.

5. Náplň

Na závěr stačí už jen naplnit. Můžete použít bonbony, žvýkačky, nebo malé drobnosti jako třeba sponky do vlásků, malé figurky zvířátek, hopík apod.

Přejeme hodně úspěchů při tvoření!

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu