Close search

Vyhrál v loterii, spáchal sebevraždu: Příběhy lidí, kterým jackpot nepřinesl štěstí

Youtube.com Zdroj: Youtube.com

Jednou z možností, jak dosáhnout pohádkového jmění, bývá výhra v loterii. Podobný husarský kousek se nedávno povedl i Čechovi, který díky sázení získal 1,4 miliardy korun. Existuje ale velké množství výherců, kterým právě tyto lehce nabyté peníze zcela zničily život.

O tom, že velké množství peněz vám v žádném případě štěstí nezaručí, se přesvědčilo mnoho milionářů, kteří k majetku přišli pomocí loterijního lístku. Bohatství totiž často láká nejen samotné výherce, ale i mnoho lidí, kteří by s cizí výhry rádi uloupli alespoň malou část. A někdy dokonce není ani zapotřebí nenechavých cizích prstů - někteří šťastlivci prostě sami nevědí, jak s penězi správně naložit. Proto o ně často velmi rychle přijdou a z milionářů se přes noc opět stanou chudáci.

Soudy a pokus o vraždu

Výhra velkého finančního obnosu v roce 1988 přinesla Američanovi Williamu Postovi štěstí jen na krátký okamžik. Získal v Pennsylvanské loterii 16,2 milionu dolarů (přibližně 370 milionů korun), za rok už byl ale na mizině a měl dluh 1 milion dolarů. Bývalé přítelkyni se podařilo dokázat, že loterijní lístek koupil za peníze, které utržil po prodeji jejího prstenu. Post tak musel ženě vyplatit třetinu výhry. Jeho vlastní bratr dokonce skončil za mřížemi, protože najal vraha, který měl Posta zabít. Doufal, že tak získá alespoň část financí. Poté, co William Post utopil zbytek výhry v nesmyslném rodinném podnikání a nevydařených investicích, po zbytek života pobíral plat 450 dolarů a žil na potravinové lístky.

Z luxusu do podnájmu

V roce 2004 vyhrála Sharon Tirabassi 10 milionů kanadský dolarů (přibližně 180 milionů korun), avšak za pouhých devět let už se opět v sedm hodin ráno chytala na autobus do práce a bydlela v podnájmu. Tehdy šestadvacetiletá Tirabassi začala své nově nabyté jmění utrácet za luxusní domy, auta, exotické dovolené, samozřejmě půjčovala peníze rodině i přátelům. I když mladá žena v jednom interview přiznala, že to rozhodně byla zábava, po několika letech a prohýřených milionech se opět musela vrátit k normálnímu životu. Naštěstí ještě předtím, než přišla o veškeré peníze, uložila některé finance na spořící účty svých šesti dětí. Její potomci tak budou moci získat tyto peníze, až jim bude 26 let.

Od večírků k sebevraždě

Pětatřicetiletý Kanaďan Gerald Muswagon vyhrál v roce 1998 jackpot 10 milionů kanadských dolarů (přibližně 180 milionů korun). Výhru se rozhodl oslavit výhru v podobě nekonečných večírků, drog a alkoholu. Pořídil si proto několik luxusních aut a dokonce i dům, ze kterého udělal jakýsi klub, ve kterém se neustále slavilo. I když se pokoušel peníze investovat do podnikání, brzy o ně přišel a musel se vrátit k práci na farmě. V roce 2005 spáchal v garáži rodičů sebevraždu oběšením.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA OSUDY LIDÍ, KTERÝM VÝHRA V LOTERII ŠTĚSTÍ NEPŘINESLA!

Nejčtenější články