Close search

Velké rozdíly v královské rodině. Jaké tradice poruší dítě Harryho a Meghan?

Instagram Zdroj: Instagram

Dítě, které brzy přivítají na svět princ Harry a Meghan Markle bude skutečně výjimečné a to nejen pro své rodiče. Je známo, že britská královská rodina si skutečně potrpí na tradice. Jaké ale z nich ale novorozeně poruší?


>

Další královský potomek přijde na svět už během několika týdnů a budoucí rodiče už jsou stejně nedočkaví jako celá Velká Británie. To, že Meghan Markle celkem často porušuje královské tradice, je celkem známé, ale jejich s Harrym společné dítě se také bude výrazně lišit od svých královských příbuzných. 

>

Americké občanství

>

Vzhledem k tomu, že matka je původem Američanka, tak bude mít její potomek nárok na získání občanství USA. Rodiče budou moct dítěti vybrat buď jedno ze dvou občanství, tedy britské, nebo americké. Ale také se mohou rozhodnout pro třetí variantu a zařídit pro svého potomka dvojí občanství. Zda si ale Meghan Markle nechá do budoucna americké občanství, není jisté. Pokud by si ho totiž nechala, mohla by americká finanční služba mít nárok na kontrolu majetku a daní královské rodiny, které se Meghan nyní stala členem. 

>

Smíšená rasa

>

Dítě prince Harryho a vévodkyně bude vzhledem k původu svých rodičů smíšené rasy. Meghan je totiž díky otci bělochovi a matce černošce mulatkou. Takže nový královský potomek bude nejspíš prvním dítětem od 18. století, které bude v královské rodině smíšené rasy. 


>

Porod doma?

>

Vévodové ze Sussexu dali jasně najevo že nechtějí s veřejností sdílet narození svého prvního dítěte, tedy ze začátku. Dokonce Buckinghamský palác zveřejnil oficiální status, že vévodové si budou chtít první chvíle s dítěm nejdříve užít v soukromí. Meghan také nebude rodit v nemocnici Lindo Wing jako Kate Middleton a princezna Diana. Manželé ani nezveřejnili jakou náhradu mají za tuto populární nemocnici, takže vznikl opodstatněný předpoklad, že Meghan bude možná rodit v pohodlí domova. 


Netradiční jméno

>

I jméno, které dítě vévodů dostane bude nejspíš netradiční. Princ Harry se v rozhovoru pro časopis People nechal slyšet, že se mu velmi líbí jméno Harriet. 

>

Dostane titul?

>

Je také otázkou, jaký titul potomek prince Harryho a Meghan dostane. Na titul prince, nebo princezny nebude mít nárok, pokud královna Alžběta dítěti neposkytne výjimku z pravidel. Je také velice možné, že dítě bude mít titul Lorda nebo Lady Mountbatten-Windsor, nebo se jeho rodiče rozhodnou, že titul nedostane žádný. 

Nejčtenější články