Close search

Večírky za miliony i slavné osobnosti: Za co utrácejí na novoročních oslavách světoví miliardáři?

wikimedia Zdroj: wikimedia

Příchod nového roku slaví miliardy lidí po celém světě. Zatímco mnozí se spokojí s klidným posezením v nejbližším kruhu rodiny, jiní investují do novoročních večírků mnoho času a úsilí. A pokud se jedinec nemusí omezovat ani v otázkách rozpočtu, pak mohou být následné oslavy skutečně velkolepé a mnohdy připomínat slavnostní ceremoniál. Jak ale slaví příchod nového roku nejbohatší lidé na světě?

Oslavy Nového roku patří pro mnohé mezi nejdůležitější slavnosti, na které se připravují i dlouhé měsíce. Samozřejmě, že velikost těchto oslav často závisí na finančních možnostech organizátorů, ale jedni z nejbohatších lidí na světě si s touto otázkou rozhodně hlavu lámat nemusejí. Bohatá výzdoba a dechberoucí představení nemusí sice zaručit příjemně strávený večer, přesto světoví miliardáři neváhají každý rok do těchto oslav investovat miliony a pozvat si do domu celebrity i sportovce. Jak slaví ti nejbohatší?

Richard Branson

Britský miliardář a majitel konglomerátu Virgin Group obvykle slaví Silvestra na svém vlastním ostrově Necker. Podle zdrojů zve na tyto večírky jenom slavné celebrity a významné hosty. Mezi nejslavnější hosty, kteří se zúčastnili jeho velkolepých oslav patří osobnosti jako zpěvák Justin Biber, nebo herci Brad Pitt, Kate Winslet a Ashton Kutcher.

Roman Abramovič

O velkolepou zábavu na Silvestra je postaráno i u ruského miliardáře a majitele fotbalového klubu Chelsea, Romana Abramoviče. Ruský oligarcha, jehož majetek se odhaduje na 13,6 milliardy dolarů (306 miliard korun), obvykle slaví Nový Rok na vlastním pozemku Couverner Bay v Karibiku. V rámci svých náročných požadavků je schopný za zábavu utratit i 8 milionů dolarů (180 milionů korun). Hosté se na jeho novoročním večírku mohou těšit na slavné zpěváky, jako Adele nebo Kings of Leon, i ohromující ohňostroje.

Donald Trump

Nehledě na své současné postavení je americký prezident Donald Trump věrný své dávné tradici a oslavuje příchod nového roku na svém soukromém luxusním sídle Mar-a-Lago. Už skoro dvě desetiletí se tady každý rok koná velkolepý ples a na tuto oslavu se zvou nejen světoznámé celebrity, ale také i vysoce postavení politici. Stovky hostů se každoročně procházejí po červeném koberci a užívají si nejen nabitý hudební program, ale i ohňostroj a vybrané pochutiny. Trumpovi hosté se totiž mohou těšit na čtyřchodové menu, které připravují jen ti nejlepší kuchaři. Zajímavostí ale je, že návštěva tohoto večírku není zadarmo, každý z hostů musí zaplatit jeden tisíc dolarů (22,5 tisíce korun), aby se mohl zúčastnit oslav.

PODÍVEJTE SE, JAK SLAVÍ PŘÍCHOD NOVÉHO ROKU MILIARDÁŘI:

Nejčtenější články