Close search

Tohle jsou nejkrásnější pláže světa! Nejbližší je v Evropě

Pixabay Zdroj: Pixabay

Pláží je na světě nespočet a žebříčků, které určují jejich krásu, také. Vybrali jsme pro vás pět těch nejvíce okouzlujících, které se pravidelně objevují mezi tipy cestovatelů.

 

1. Grace Bay Beach, Turks a Caicos

Pláž Grace Bay se nachází na ostrově Providenciales (součást britského zámořského území Turks a Caicos) v Karibiku. Pláž tvoří jemný bílý písek a omývá jí klidné, mělké a nádherně čisté moře. Podél celého zálivu Grace Bay se nachází mnoho korálových útesů. Oblast Grace Bay se tedy pyšní jak jednou z nejkrásnějších pláží na světě, tak i tím, že patří mezi deset nejlepších potápěčských lokalit planety.

2. Anse Lazio Beach, Seychely

Pláž Anse Lazio se nachází na seychelském ostrově Praslin uprostřed Indického oceánu. Je ohraničena velkými žulovými balvany. V srpnu 2011 došlo v zátoce Anse Lazio ke dvěma smrtelným útokům žraloků, což vyvolalo mediální šílenství, protože poslední známý útok žraloků na Seychelách byl zaznamenán v roce 1963.

3. Bavaro Beach, Dominikánská republika

Pláž Bavaro se rozprostírá uprostřed letoviska Punta Cana v Dominikánské republice. Táhne se více než 30 mil, tvoří ji jemný a běloskvoucí písek a je lemována palmami, které vám dopřejí i trošku stínu. Není divu, že se zařadila mezi deset nejkrásnějších pláží světa.

4. Navagio, Řecko

Pláž Navagio se nachází na řeckém ostrově Zakynthos. Je zvaná též jako „pláž ztroskotání“ a jde zároveň o nejznámější turistickou atrakci ostrova. V roce 1980 tu totiž ztroskotala pašerácká loď, která převážela cigaretový kontraband, a dnes je z ní zrezivělý vrak. Pláž je ze všech stran obklopena mohutnými skálami, a tak se k ní dostanete pouze lodí po Jónském moři.

5. Matira Beach, Francouzská Polynésie

Tato pláž se nachází na polynéském ostrově Bora Bora. Dovolená v této lokalitě, vás sice vyjde na pořádný balík, ale zážitky, které si tam vychutnáte, vám už nikdo nevezme. Prostředí jako z pohádky, bydlení v bungalovu na moři, krmení žraloků, lov perel, potápění se s želvami a rejnoky nebo plavání s delfíny... To všechno tu můžete zažít.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu