Close search

Těžký život nejbohatší ženy na světě: Dědička firmy L'Oréal bojovala o majetek s matkou i jejím přítelem

youtube Zdroj: youtube

Nejbohatší žena světa a dědička kosmetické značky L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, má majetek okolo 58,7 miliard dolarů (1,3 bilionu korun). Vnučka zakladatele slavné firmy rozhodně ale neměla na růžích ustláno a o své jmění musela bojovat jak s vlastní matkou, tak i s jejím výrazně mladším nápadníkem.

Peníze štěstí nezaručí a své o tom ví i nejbohatší žena na světě, Françoise Bettencourt Meyers, která zdědila kosmetického giganta L'Oréal. Bettencourt Meyers totiž musela do roku 2017 o svůj majetek bojovat s velmi blízkým přítelem její zesnulé matky, který si na ohromné jmění také dělal nároky.

Vlezlý přítel

Ani její vztah s matkou nebyl příznivý. Kdysi také nejbohatší žena na světě Liliane Bettencourt odkázala část svého majetku svému blízkému příteli a fotografovi François-Marie Baniererovi. Vzhledem k jejímu v té době velice vysokému věku, její rodina s tímto rozhodnutím nesouhlasila a nenašla jiného východiska, než hledat řešení právní cestou. Její dcera Françoise tak započala roky dlouhý soudní spor, jelikož se nejednalo o zanedbatelnou částku. Její matka totiž měla v roce 2007 své platonické lásce darovat skoro 1,86 miliardy dolarů (42 miliardy korun).

Vztah obou žen byl v té době natolik nepříznivý, že Liliane Bettencourt se nechala slyšet, že žádnou dceru nemá. Jejich vztah přestal byt vlídný ale už dlouho před soudním sporem. Matka v rozhovorech svoji dceru veřejně označovala za těžkopádné, chladné a pomalé dítě, které bylo vždy o jeden krok za ní.

Soudní spor

Bettencourt Meyers se ale v roce 2015 definitivně podařilo soudní spor vyhrát. Bainer byl obžalován ze zneužívání a odsouzen ke dvěma letům ve vězení a k zaplacení kompenzace 158 milionů euro (3,87 miliardy korun). Bainer ale později dokázal díky odvolání vyváznout bez těchto trestů.

Po smrti Liliane v roce 2017 se její dcera stala nejbohatší ženou na světě, jelikož zdědila desítky miliard dolarů a mnoho luxusních nemovitostí v Paříži nebo na pobřeží.

Spisovatelka i podnikatelka

Vnučka zakladatele celosvětově proslulé kosmetické značky L'Oréal, Eugena Schuellera, se nehledě na výši svého jmění práci nevyhýbá. Bettencourt Meyers mnozí popisují jako velice inteligentní a vzdělanou ženu a ona rozděluje svůj pracovní čas mezi psaní a svoji pozici ve správní radě společnosti L'Oréal.

Bettencourt Meyers žije svým manželem, Jean-Pierre Meyersem, který zastává pozici CEO francouzské likérky Tethys SAS. Mimo jiné je manžel nejbohatší ženy na světě členem správních rad společností Nestlé a samozřejmě i L'Oréal. Manželé mají dva dospělé syny, Jean-Victora a Nicolase.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu