Close search

Tereza Kerndlová dnes slaví Kristova léta. Znáte životní příběh půvabné zpěvačky?

Instagram Zdroj: Instagram

Od útlého věku se plavila na výletních lodích s otcem, navštívila tak celou Evropu. V dívčí skupině Black Milk začala budovat pěveckou kariéru, aby se následně vydala na sólovou dráhu. Získala mnoho ocenění. Od společnosti Walt Disney dokonce dostala nabídku na nazpívání písně k filmu Na vlásku. Na rozdíl od jiných hvězd přitom žije spořádaným manželským životem a skandály se jí vyhýbají obloukem. Kdo je Tereza Kerndlová?

Sympatická zpěvačka Tereza je dcerou jazzového a swingového muzikanta Ládi Kerndla. Takže k hudbě získávala vztah už od narození a možná i předtím. Narodila se 6. října 1986 v Brně.

Dítě mnoha talentů

Tetrezin otec Láďa Kerndl působil jako zpěvák a hudebník na amerických výletních lodích. Jakmile bál Tereze dva a půl roku, začal ji brávat s sebou. Už odmala cestovala a měla možnost navštívit celou Evropu.

Jako malá byla dítě mnoha talentů. Dva roky se učila hrát na flétnu, sedm let hrála na klavír a pět let se závodně věnovala stepu. Dokonce je šestinásobnou mistryní České republiky ve stepu.

Než začala budovat svou sólovou pěveckou kariéru, svůj hlas využila v dabingu. Během šesti let nadabovala přes 200 filmů a seriálů.

Se svým otcem a jeho orchestrem vystupovala od svých osmi let. Také s ním zpívá na jeho albu, za které získali několik zlatých a platinových desek. To jí přineslo příležitost vystupovat i s významnými českými big bandy a otevřelo dveře k Black Milk.

Jedna z tria Black Milk

V červnu 2001 vzniklo dívčí trio Black Milk, ve které zpívala i Helena Zeťová a Tereza Černochová. Následně vzniklo CD s názvem „Modrej dým“. Už o rok později získaly za Objev roku Českého Slavíka a cenu akademie. Hned se vrhly do nahrávání dalšího CD s názvem „Sedmkrát“. Obě tato CD se stala zlatá a platinová. Trio se však rozpadlo.

Právě v dobách dívčí skupiny Black Milk se Tereza seznámila se svým životním partnerem a posléze i manželem René Mayerem. Jiskra mezi nimi přeskočila okamžitě, pár měsíců po prvním setkání spolu začali bydlet. Dodnes se řadí mezi nejstabilnější, nejšťastnější a nejkrásnější páry českého šoubyznysu.

Po vlastní ose...

Tereza z Black Milk odešla v roce 2005 a celý rok připravovala svou první vlastní desku s názvem „Orchidej“. Další její alba jsou „Have some fun“ nebo „Retro“ s  oblíbenou písní „Anděl“. Dále následovala alba „Schody z nebe“, „Singles Collection“. Nejnovější album vyšlo v roce 2018 s názvem „S tebou“.

Mezi její další velké úspěchy patří nominování na Eurosong, kde v televizním souboji zvítězila a reprezentovala Českou Republiku v druhém semifinále Eurovize.

Úspěchem a zajímavostí je i to, že dostala nabídku od společnosti Walt Disney, aby nazpívala titulní píseň k filmu „Na vlásku“. Píseň se jmenuje „Já chci jen to, co chci“.

Svůj nejnovější singl nazpívala s rapperem Kalim. Spolupráci si domluvili během účinkování The Voice Česko Slovensko, kterou Tereza moderovala. K písni „Ve frontě na sny“ je natočen i perfektní videoklip.

„Klip má sice podzimní atmosféru, ale zároveň stále evokuje léto, hlavně však vyjadřuje svobodu, volnost a sny, které nenecháme nikdy usnout,“ uvedla Tereza.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NÁDHERNÉ TEREZY!

Nejčtenější články