Close search

Těchto pět vět by vám uklízečky v hotelech chtěly říct, ale nemohou!

Pixabay Zdroj: Pixabay

Letní měsíce znamenají pro většinu lidí vytouženou dovolenou a odpočinek v hotelu, kde se o svého hosta královsky postarají. Tuto práci ale odvádějí jiní lidé, kteří se mnohokrát musí potýkat s velkou špínou i nerudnými zákazníky. Přečtěte si pět vět, které by chtěla hostům říct snad každá uklízečka v hotelu, ale bohužel to udělat nemůže.

Zaměstnání uklízečky v hotelu je práce jako každá jiná. Přesto se zaměstnankyně hotelů mnohdy potýkají s velmi nepříjemnými situacemi, ať už se jedná o chování návštěvníků nebo nepořádek, který po sobě lidé ve svých pokojích nechávají. Mnohdy návštěvníci uklízečky v hotelu ani nepotkají, jelikož součástí jejich práce je diskrétnost a snaha nekazit hostům dovolenou.

Přesto se snad každá uklízečka v hotelu nejspíš setkala s chováním, které by vyžadovalo napomenutí. Vzhledem k tomu, že to si personál většinou dovolit nemůže, server Business Insider se pod příslibem anonymity zeptal zaměstnankyň hotelů, co by řekly svým návštěvníkům, kdyby mohly.

Nerušit, prosím!

Uklízečky se shodují na tom, že když zákazníci nechtějí, aby je někdo rušil, měli by použít cedulku: Nerušit, prosím (Please do not disturb). Mnohokrát totiž dostanou vynadáno, když vejdou do pokoje a návštěvník si zrovna nepřeje být rušen.

Ukliďte si zdravotnické pomůcky

Velký problém i nebezpečí představují zdravotnické pomůcky, které návštěvníci často nechávají jen tak ležet v odpadkovém koši nebo někdy i na posteli a různě po pokoji. Jedna uklízečka se svěřila serveru Business Insider, že musela podstoupit několikaměsíční léčbu po tom, co se píchla o pohozenou injekční stříkačku, kterou použil návštěvník pro zavedení inzulinové dávky.

Nerozhazujte odpadky

Dalším častým problémem, se kterým se uklízečky potýkají, je smetí i na místech, kde by se normálně objevit ani nemělo. Některé uklízečky by tak hosty rády poprosily, aby své odpadky, když už se jim nevejdou do koše, dávali na jedno konkrétní místo a nepohazovali je všude po pokoji.

Nebarvěte si vlasy v umyvadle!

Dovolená je často časem pro lásku, dobrodružství i změny. Mnozí lidé se ale nevhodně rozhodují některé změny praktikovat v hotelové koupelně. Pokud by tedy uklízečky mohly své zákazníky o něco požádat, určitě by to bylo, aby si nebarvili vlasy v umyvadle.

Všechno vypnout, prosím

Zapnutá elektronika, hlavně televize, v hotelovém pokoji, který měli návštěvníci již opustit, bývá pro uklízečky častým problémem. Ty pak nedokáží určit, zda návštěvník již odjel a ony mohou začít pokoj uklízet, nebo si ještě balí své věci.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu