Close search

Tak tu máme po roce, zas ty krásné Vánoce: 5 rad jak svátky v klidu přežít

www.pixabay.com Zdroj: www.pixabay.com

Pro někoho věta, při které mu stoupá tep, začíná se nepříjemně potit a cítí brnění v levé ruce. Pojďme se z toho nehroutit, jak na to, aby se vánoční shon dal přežít? Přinášíme pár rad, jak se nevystresovat už předem.

1. Nákup vánočních dárků

Připraveným štěstí přeje, aneb kupovat dárky od září se může zdát hloupé, ale přináší své ovoce. Nemusíte nakoupit všechny dary hned s prvním zářím, zkuste to postupně. Není třeba kupovat velký drahý dar každému členovi rodiny. Sežeňte si pro každého jednu plechovou krabičku, např. velikosti svačinového boxu. Během podzimních měsíců  ji postupně naplňte maličkostmi, které obdarovaného potěší. Máte doma vášnivého běžkaře, zkuste sehnat rukavice, čelovku, vosky a třeba reflexní pásek a máte hezký originální dárek, který vám neprovětrá peněženku.

2. Úklid

Nemusíte všechny víkendy v prosinci trávit uklízením vašeho příbytku. Zamyslete se, jak uklízíte, když se ohlásí nečekaná návštěva pár hodinek před příjezdem. Také stihnete uklidit tak, že vaše hnízdečko vypadá civilizovaně, tak proč to tento rok nezkusit před Vánoci podobně. Ježíšek se jistě nelekne a navštíví vás, i když se okna nebudou třpytit na kilometry daleko.

3. Pečení

Pečení cukroví někoho vyloženě baví, tihle jedinci ať si vesele napečou 20 druhů cukroví a vystavují jej na sociálních sítích. Pro ty línější z nás je již hojně dostupné pečení cukroví na objednávku. Můžete upéct jeden oblíbený druh a zbytek objednat. Když se zamyslíte nad cenou ingrediencí, času a vaší práce, nakonec takové dvě bedýnky “proficukroví” vyjdou i o něco levněji. Při chválení se tvařte skromně usmívejte se a nikdo nepozná, že není všechna sláva určena pouze vám.

4. Návštěvy příbuzných

Pokud trpíte na rodinných sešlostech, máme perfektní radu - cestovní kanceláře nabízejí spousty krásných welness pobytů, které lze objednat na vánoční svátky. Takže můžete zabít dvě mouchy jednou ranou, dopřejte drahé polovičce krásný dárek v podobě voucheru na welness pobyt. Tento pobyt bude shodou okolností začínat již 26.12., ideálně bude v cizí zemi, takže abyste dorazili včas na check in, musíte vyrazit již den předem, a proto bohužel žádnou návštěvu u příbuzenstva tento rok nestihnete.

5. Nárůst hmotnosti

Toto je jediný problém, kterému se tak docela předejít nedá. Ale pokud jde pouze o stres z přibývajících kilogramů, nejlepší způsob jak se mu vyhnout je skrýt všechny váhy v domě do trezoru a zahodit klíč, pro jistotu i kuchyňskou váhu zlikvidujte. A máte po problému.

Závěrem myslete na to, že Vánoce mají být hlavně svátky klidu. Takže, jaký si to uděláš, takový to máš. Za život ti šťastnější zažijí okolo osmdesáti Vánoc, do cca patnácti let jsou vzpomínky vesměs veselé, dále je to jen na nás jak na Vánoce budeme vzpomínat. Proto odhoďte stres a obavy a prostě si tento krásný svátek snažme užít.

 

Nejčtenější články