Close search

Tajemství úspěchu největších miliardářů: Hlavní je podle nich dodržovat šest základních pravidel

Instagram Zdroj: Instagram

Touha po úspěchu a finanční nezávislosti je společná pro velké množství lidí. Někteří těchto cílů dosáhli díky svým nápadům a průbojnosti. Přesto i dnešní miliardáři jsou jenom lidé, kteří se ale na rozdíl od většiny přidržují striktních pravidel. Co jim pomohlo na cestě k úspěchu a udržuje je na vrcholu?

Správné rozdělení času a sil dokáže v každodenní praxi zázraky a to potvrzují i jedni z nejúspěšnějších lidí na tomto světě. Server Business Insider podle odpovědí mnoha miliardářů vyčlenil zvyky, které mají mnozí z nich společné.

Ráno moudřejší večera

Úspěšní lidé začínají svůj den v ranních hodinách, takže budíček v 5:30 není žádnou výjimkou. A všichni se shodují, že tento zvyk je jedním ze základních stavebních kamenů jejich úspěchu, jelikož jim dodává energii a zvyšuje jejich produktivitu během dne.

Miliardáři čtou

Dalším bodem, který sdílí mnoho miliardářů, je vášeň pro literaturu. Tito úspěšní podnikatelé se věnují čtení každý den a často si vybírají biografie, zprávy a ekonomické magazíny i literaturu zaměřenou například na podnikání. Známý investor Warren Buffett se proslavil nejen svojí neomylnou myslí, ale také tím, že denně věnuje skoro 80 procent svého času čtení. Miliardář a zakladatel Microsoftu, Bill Gates, se také netají svojí láskou k literatuře a na sociálních sítích pravidelně zveřejňuje knihy, které si po přečtení oblíbil.

Zdraví na prvním místě

Miliardáři velmi pečlivě dbají na své zdraví, proto je fyzická námaha a trénink neoddělitelnou součástí jejich každodenního rozvrhu. CEO a zakladatel sociální sítě Twitter Jack Dorsey každý den běhá v ranních hodinách skoro deset kilometrů, aby se udržel v dobré kondici. Miliardáři se shodují, že sport a pravidelné dodržování určitého režimu jim dodává energii, podporuje jejich mentální zdraví a zvyšuje disciplínu.

Čas pro sebe 

Nehledě na své velké vytížení si miliardáři vždy dokáží najít chvíli pro sebe, kdy se mohou věnovat vlastním myšlenkám. Své rozjímání často podporují buď tělesnými aktivitami, mezi které patří i běh, nebo meditací.

Nutná disciplína

Miliardáři kladou na sebe a své okolí velmi vysoké nároky, proto v jejich životě hraje velkou roli disciplína. Dodržování pravidel totiž podle miliardářů pomáhá dosáhnout velkých úspěchů v podnikání.

Rutina a rituály

Při vysokém pracovním nasazení zaběhnutá rutina a vytvořené rituály dokáží být velmi dobrými pomocníky ve snaze udržet pracovní tempo. Nejdůležitější rutinou je pro miliardáře právě ta ranní, která většinou zahrnuje podporu zdravého životního stylu, rozjímání nebo čtení.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ FOTOGALERII NA NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ MILIARDÁŘE NA SVĚTĚ. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu