Close search

Syn Grace Kelly, monacký kníže Albert II., byl playboy. Pak ho zkrotila olympijská plavkyně Charlene Wittstock

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Monacký kníže Albert II. se může pochlubit nejen krásnou ženou a odhadovaným majetkem v hodnotě 1 miliardy dolarů (22,5 miliardy korun), ale také celkem jedinečným statusem, který jemu i jeho rodině poskytuje mnoho privilegií. Monacká knížecí rodina je zajímavá i v tom, že jí náleží několik olympijských medailí. To však není jediná zajímavost spojená s monackými šlechtici.

Nemanželské děti

Albert II. Monacký je sice v současnosti zodpovědným otcem rodiny, ale dříve měl syn knížete Rainiera III. a americké herečky Grace Kelly pověst playboye. Než se dědic trůnu usadil a vzal si za ženu bývalou olympijskou plavkyni Charlene Wittstock, prožil velké množství románků. Vzešlo z nich i několik nemanželských potomků. Žádné z těchto dětí sice nebude mít nárok na monacký trůn, ale získají podle závěti část z miliardového jmění svého otce.

Olympijské medaile

Manželka prince Alberta II. Charlene Wittstock se ještě před seznámením se svým manželem těšila zájmu veřejnosti, a to díky své sportovní kariéře. Charlene je totiž olympijskou plavkyní, právě na plaveckých závodech se také seznámila se svým budoucím chotěm.

I když je podobná skutečnost velmi vzácná, v monacké knížecí rodině však Charlene zdaleka není jediná, kdo se může pochlubit medailí. Sám princ Albert kdysi soutěžil na olympijských hrách v bobování a jeho strýc i dědeček z matčiny strany byli oba olympijští vítězové ve veslování.

Šlechtická žárlivost

Matkou současného monackého knížete byla jedna z nejkrásnějších hollywoodských hereček Grace Kelly. Když si ji princ Rainier III. vzal za manželku, údajně dělal vše pro to, aby Grace Kelly byla pouze a jedině jeho ženou.

Poté, co se Grace Kelly vzdala své kariéry a stala se monackou kněžnou, její manžel vytvořil seznam přísných pravidel, který platil pro všechny návštěvníky knížecího paláce. Nikdo bývalou hvězdu hollywoodských filmů nesměl požádat o autogram, bylo zakázáno focení nebo jakékoliv nahrávání. A také nikdo z přítomných nesměl opustit místnost dříve, než z ní odešla kněžna.

Problémy s výslovností

Slavný film Králova řeč, který detailně popisoval boj britského panovníka Jiřího VI. s jeho strachem z veřejných projevů, by se mohl z části vztahovat i na nynějšího monackého panovníka, knížete Alberta II. Ten totiž stejně jako britský král trpěl problémy s řečí, během projevů koktal a neuměl správně artikulovat. Těchto neduhů se kníže údajně zbavil díky své zálibě ve sportu.

PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články