Close search

Herečka Lena Dunham: Svůj život převedla do seriálové podoby a lidé ho milují

Repro Instagram.com/lenadunham Zdroj: Repro Instagram.com/lenadunham

Svou kreativitu pravděpodobně zdědila po rodičích. Daří se jí ve všem na co sáhne. Inspirovala se seriálem Sex ve městě a rozhodla se natočit svůj, na základě svých zkušeností a pro mladší generaci lidí. Díky tomu byla nominována na ceny Emmy a získala 2 Zlaté glóby

Pokud milujete seriály, máte tuto ženu určitě v paměti. Na Instagramu ji sledují skoro tři miliony lidí.

Kdo je Lena?

Lena se narodia 13. května 1986 v New Yorku. Jedná se o americkou herečku, scénáristku, režisérku a komičku. Než se stala slavnou, navštěvovala Saint Ann's School v Brooklynu a dále pokračovala na Oberlin College, na které studovala kreativní psaní. Její otec byl malíř a matka fotografka a designérka, takže tvůrčí vlohy zdědila po obou rodičích. Už v tak mladém věku byla nominována na čtyři ceny Emmy a vyhrála dva Zlaté glóby.

"Pro mě je síla nalezena v potěšení a v bezpečí pro umění. To je vše, prozatím," uvedla na svém Instagramu Lena.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lena Dunham (@lenadunham),

The Girls

Nejvíce se proslavila ve světovém seriálu Girls, který se začal vysílat od roku 2012 do roku 2017. Lena v něm hrála jednu z hlavních rolí, ale také je jeho tvůrkyní. Právě seriál Girls ji zajistil nominace na ceny Emmy. Tento seriál je mezi mladou generací velice populární, protože se v něm vidí mnoho lidí.

Jedná se o komediálně-dramatický seriál, který měl premiéru 15. dubna 2012. Odehrává se v prostředí New Yorku, kde žije skupinka dobrých přátel. Mnoho toho, co se děje v seriálu je z vlastních zkušeností tvůrkyně. Právě pro jeho autenticitu se stal tak úspěšným.

Další zajímavostí tohoto seriálu je ta, že se Lena nechala trochu inspirovat seriálem Sex ve městě. Jen s tím rozdílem, že Sex ve městě se zaměřoval na pracovní, přátelský a hlavně rodinný život. Lena se v seriálu Girls zaměřila na trochu mladší generaci a přiblížila problémy dospívajících lidí na hranici vysoké školy a práce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lena Dunham (@lenadunham),

Spisovatelka

Není známá jen na filmovém plátně, na svém kontě má také úspěšné knihy. V roce 2014 vydala knihu „Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What She’s „Learned“ a v roce 2018 další s názvem „Lenny Letter“.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu