Close search

Stav beztíže, rychlost 100 km/h: Nejbližší zábavní park u našich hranic otevírá unikátní horskou dráhu!

www.freizeitpark-plohn.de Zdroj: www.freizeitpark-plohn.de

Nestačí vám matějská, nevyhovují vám malé české poutě? Nejbližší zábavní park u našich hranic, který se nachází u saské obce Plohn, otevírá novou adrenalinovou horskou dráhu »DYNAMITE« typu »Big Dipper Coaster«. Investice do atrakce činila v přepočtu více než 150 milionů korun. Tento zábavní park je přitom častým cílem právě turistů z Česka.

Zábavní park Plohn, nejbližší svého druhu u hranic Česka, je zážitkový areál pro rodiny s dětmi i pro příznivce adrenalinu. Leží pár desítek kilometrů ve směru na Chemnitz. Nová horská dráha »DYNAMITE« je s částkou 6 milionů eur vůbec největší investici v historii parku. Sezóna tu začíná 18. dubna 2019. Stejně jako všech dalších 80 atrakcí je jízda na nové horské dráze v ceně vstupenky do parku.

Adrenalinová novinka

Novou atrakcí reaguje zábavní park na stále rostoucí počet návštěvníků. Rychlostí až 100 km/h a výškou nad 40 m slibuje »DYNAMITE« jedinečný adrenalinový zážitek. V rychlém sledu se tu střídají loopingy, vývrtky i další vzrušující momenty. V závratné rychlosti se dá zažít dokonce i krátký stav beztíže. Vnější sedačky jsou umístěné mimo úroveň kolejí, a cestující visí jakoby přímo ve vzduchu.

Po horské dráze »Lost Gravity« v holandském parku Walibi bude »Dynamite« druhou horskou dráhou typu »Big Dipper Coaster« v Evropě. Obě pocházejí z dílny německého výrobce společnosti MACK Rides.

Kromě nové »Dynamite« se návštěvníci mohou těšit na pět dalších horských drah. Dosavadním hitem parku je dřevěná horská dráha »El Toro«. Svezou se na ní děti již od 6 let. Mladší mohou vyzkoušet vodní dráhu »Plohseidon«, ta je vhodná pro děti od 4 let. Stejně jako rodinná horská dráha »Drachenwirbel«, která projíždí fantazijním prostředím ve stylu asijských draků, a jako další dráha »Wildwasserbahn«, která projíždí divokou vodou. A ti nejmenší se mohou svézt na dětské housenkové dráze zvané »Raupe« bez věkového omezení.

Zážitkové světy

Zábavní park Plohn, založený v roce 1996, nabízí na 80 atrakcí a během let získal značnou popularitu. V průběhu roku jej navštíví na 250 000 návštěvníků, mezi nimiž nechybí ani hosté z České republiky. Typické jsou pro něj zážitkové světy podněcující fantazii hostů. Návštěvníci se mohou ve zdejší vesničce Plohnidorf kochat na pohádkově kouzelném náměstí s pěknými detailně propracovanými hrázděnými domky. Ve westernovém městečku na návštěvníky čeká kovbojská atmosféra v saloonech či dolech na stříbro. Zájemci o prehistorii se mohou na voru vydat do světa dinosaurů. Rodinný koncept parku je všudypřítomný. Zábavu zde naleznou jak předškolní děti, tak i jejich prarodiče.

To vše navíc v idylicky krásné krajině lesů a rybníků podél říčky Plohnbach. Součástí areálu jsou i prastaré stromy, svěží louky i stezky vedoucí do volné přírody. Jsou zde i klidové zóny, kde si děti mohou hladit ochočené kozy či pozorovat krotkou jelení zvěř. Park je tak vhodným prostředím, kde můžete strávit nejen celý den, ale i víkend nebo dovolenou. Zábavní park má k dispozici řadu netradičních ubytovacích možností. Například Heuhotel, kde se spí na seně nebo ubytování v pohádkových pokojích.

Celodenní vstupné činí 29,50 euro pro dospělé, zlevněné vstupné je 26 euro, všechny atrakce jsou poté zdarma.

 

Nejčtenější články