Close search

Slavné zásnubní prsteny monarchů: Jaké šperky získaly před svatbou ženy z britské královské rodiny?

Instagram Zdroj: Instagram

Neteř zesnulé princezny Diany, lady Kitty Spencer, se zasnoubila s milionářem Michaelem Lewisem. Šedesátiletý podnikatel požádal sestřenici prince Williama a Harryho o ruku před Vánoci, když spolu byli na dovolené v jihoafrickém Kapském městě. Lady Kitty také získala od svého snoubence velice působivý prsten s 18 broušenými diamanty, jehož hodnota se odhaduje na 160 tisíc dolarů (3,6 milionu korun). Jaké ale byly ty nejslavnější zásnubní prsteny, které ženy z britské královské rodiny nosily na svých rukou?

Ani více jak třicetiletý věkový rozdíl nezbránil milionáři Michaelu Lewisovi získat si srdce neteře tragicky zesnulé princezny Diany, Lady Kitty Spencer. Jaké další prsteny se proslavily díky svým majitelkám z královské rodiny?

Královna Alžběta II.

Než si královna Alžběta II. v roce 1947 vzala za muže prince Philipa, musel její nastávající vymyslet, jak budoucí královnu požádat o ruku. I když sám princ z Edinburghu pocházel z královského rodu, velkými finančními prostředky nedisponoval. Přesto se mu podařilo darovat Alžbětě II. prsten s majestátním tříkarátovým diamantem v obklopení dalších 10 menších drahokamů. Tento prsten ale vznikl pouze díky matce prince Philipa, která obětovala diamanty ze své vlastní korunky, kterou získala během své svatby.

Princezna Diana

Princezna Diana dostala asi jeden z nejslavnějších zásnubních prstenů, které se v královské rodině nosily. Když ji v roce 1981 princ Charles při soukromé večeři v Buckinghamském paláci požádal o ruku, na prst ji navlékl prsten s 12 karátovým safírem, který se nachází v obklopení 14 diamantů zasazených do 18 karátového bílého zlata. Zajímavostí je, že prsten si Lady Di proti všem tradicím vybrala v obyčejném katalogu a odmítla jakýkoliv výrobek vytvořený speciálně pro ni.

Kate Middleton

Vévodkyně Kate má také velikou zásluhu na tom, že prsten s modrým safírem, který kdysi patřil princezně Dianě je natolik slavný. Když totiž princ William požádal svoji dlouholetou přítelkyni o ruku, daroval ji jako zásnubní prsten přesně ten samý šperk, který nosila jeho tragicky zesnulá matka princezna Diana. Princ William se k tomuto kroku odhodlal, když byl se svojí budoucí manželkou na dovolené v Keňi.

Meghan Markle

Princ Harry požádal svoji tehdejší přítelkyni, americkou herečku Meghan Markle, o ruku v průběhu běžného večera v jejich dřívějším sídle v Nottingham cottage. Jejímu prstenu vévodí tříkarátový diamant původem z Botswany a obklopují jej dva menší drahokamy, které pocházejí z kolekce šperků princezny Diany. Pár ale přiznal, že od roku 2018 bylo na prstenu provedeno několik změn kvůli narození jejich syna a jejich prvnímu společnému výročí.

Princezna Beatrice

Vnučka královny Alžběty, jejíž svatba se teprve plánuje na rok 2020, dostala od svého snoubence Edoardo Mapelli Mozzi diamantový prsten, který navrhoval sám ženich. Mozzi požádal princeznu o ruku během jejich dovolené v Itálii.

PODÍVEJTE SE NA SLAVNÉ PRSTENY, KTERÉ NOSÍ ŽENY Z KRÁLOVSKÉ RODINY:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu