Close search

Seriál Most! skončil, ale město žije dál. Byty u Severky pořídíte pod milion

Česká televize Zdroj: Česká televize

Poslední díl seriálu Most! odvysílala Česká televize v pondělí 25. února a tím ukončila velice úspěšnou sérii. Několik měsíců se pohled českých diváků poutal k tomuto severočeskému městu a životu jeho obyvatel. Některá místa se proslavila stejně jako zajímavé postavy a internetový portál Valuo.cz spočítal, jaká je nabídka nemovitostí v okolí proslavené restaurace Severka a jakou hodnotu má dům Luďana Říhy.

Díky osmi dílům seriálu Most! statisíce diváků nakoukly do života tohoto města a zamilovaly si jejich hrdiny a příběhy. Město se těší velikému zájmu stejně jako nyní už proslavená restaurace Severka, v jejímž okolí najdete deset volných bytů ke koupi. Pokud se z vás tedy stal skalní fanoušek, máte možnost se svému seriálu příblížit ještě o něco více.

Dům ústřední postavy, Luďana Říhy, sice na prodej není, ale na základě analýzy nabídek podobných nemovitostí v okolí se hodnota domu pohybuje okolo 1 900 000 Kč. Tato hodnota ale nemusí být konečná, protože díky nově nabyté slávě by se jeho cena mohla vyšplhat ještě výš. „Dům se nachází na adrese Jožky Jabůrkové 1780/5, Most. Dle údajů z katastrálního úřadu má zastavěnou plochu 83 m2 a je na pozemku o rozloze 445 m2, kde stojí ještě garáž s 50 m2 na Luďanovo červené „Bávo“. Jelikož dům má dle fotografií 2 patra a verandu, tak jsme při výpočtu vycházeli z užitné plochy domu 160 m2.“ říká zakladatel webu valuo.cz Radek Šitera.

Njeméně 10 bytů v okolí restaurace Severka je také na prodej. V nabídce jsou garsonky i třípokojové byty. Ceny se v této oblasti pohybují okolo 750 000 Kč a ke všemu cesta na pivo novému majiteli dané nemovitosti nezabere více než 8 minut.

Sídliště Chanov nezůstává pozadu a nabízí 5 bytů v rozmezí od 350 000 do 780 000 korun. Takže velký byt 4+1 s lodžií, ze kterého můžete být v centru dění za méně než 25 minut chůze, vyjde zájemce na necelých 400 000 korun.

Ceny bytů v tomto severočeském městě jsou nižší než na většině území České republiky. Je ale možné, že zájem diváků a popularita seriálu Most! přinese změny. 

Nejčtenější články