Close search

Šarmantní spisovatelka Garance Doré: Přes módní přešlapy až ke stylu, který inspiruje miliony žen

Instagram Zdroj: Instagram

V současnosti přispívá do nejuznávanějších amerických, britských a francouzských magazínů. Napsala bestseller o módě protkaný humorem „Love × Style × Life“. Přestože celý studentský život byla na mizině, nebála se jít svou vlastní cestou. Dnes sklízí úspěchy po celém světě.

Spousta lidí se o této zajímavé ženě, autorce, fotografce a ilustrátorce dozvěděla díky její knize „Love × Style × Life“, kterou věnovala své babičce Tahmanent. Inspiraci však nabízí také prostřednictvím svého blogu WearDore.com o módě a životním stylu. Přispívá i do amerických, britských a francouzských časopisů Vogue, New York Times nebo Elle.

Její cestu do módního průmyslu přitom odstartovaly výlety do matčina šatníku a následné stříhání jejího oblečení.

Jak se prostříhat k módě?

Garance Doré se narodila 1. května 1975. K módě měla vždy blízko. Její rodina však neměla peněz na rozdávání, takže dělala pravidelné „výlety“ do šatníku své matky. Jako pubertální holka vzala nůžky a šaty si upravila k obrazu svému. Asi nemusíme dodávat, že po zjištění změny střihu její matka neskákala radostí.

Jak experimentuje francouzská studentka?

V 18 letech se Garance přestěhovala do Francie, kde studovala literaturu. Užívala si studentský život a s ním spojený životní styl. Během své studentské éry vyzkoušela všechny možné styly oblékání. Nakonec zjistila, že klasika je klasika. Po otevření obchodu Zara si tuto značku zamilovala, ale nechtěla vypadat jako všechny ostatní.

Vypadám stejně jako moje kamarádky. Ne, počkejte... Vypadám stejně jako celé město. Ne, jako celá Francie! Ne, úplně stejně jako celý svět!“ napsala Garance.

Začala experimentovat. Stále bojovala s penězi a jako chudá zjistila, že člověk nepotřebuje peníze, aby byl kreativní, cool a módní.

Jak najít svůj styl?

Nejdříve se Garance Dóre oblékala podle poslední módy. Vzala si na sebe i kousky, které jí neslušely. Postupem času zjistila, co chce a co nechce. Nenechala se ovlivnit trendy, které nemusí sednout každému.

Našla svůj styl, barvy a střihy, které jí padnou. Její život v módním světě tak nabral na obrátkách. Z Paříže se posléze přesunula do New Yorku a dnes žije v Los Angeles, i tady však oslňuje nebývalým šarmem, tolik typickým pro Francii.

NAHLÉDNĚTE DO GALERIE STYLOVÉ GARANCE DORÉ:

Nejčtenější články