Close search

Průšvihy královské rodiny: Které skandály princezen a princů otřásly světem?

Youtube Zdroj: Youtube

Každá rodina má svá tajemství, o která se nechce dělit se svým okolím. Výjimkou není ani královská rodina, i když se zdá, že většina jejich tajemství stejně nemá šanci zůstat bez povšimnutí veřejnosti. Jaké náročné chvilky zažili členové britské královské rodiny?

Rozvedená Američanka

Král Eduard VIII. usedl na trůn v roce 1936, ale o rok později se ho vzdal, aby si mohl vzít ženu, do které se zamiloval. Jeho vyvolenou byla rozvedená Američanka Wallis Simpson, která se nemohla stát britskou královnou a chotí panovníka. Na trůn později usedl jeho bratr Jiří VI., otec královny Alžběty II.

Harryho (ne)vydařené snímky

Princ Harry se postaral o pořádný rozruch hned několikrát. Než se stal otcem malého Archieho, proslavil se Harry veselou a bujarou povahou, užíval si večírky. Také jej nechvalně proslavily některé snímky a na jedné takové fotografii jej zachytili zcela nahého. Další problémy mu přinesl snímek, který ukázal, že se princ oblékl jako nacistický důstojník. Za své nevhodné chování se princ Harry později omluvil.

Láska princezny

Princezna Margaret, mladší sestra královny, byla vždy považována za rebelku a svoji reputaci často utvrzovala. Královské rodině také přinesla mnoho starostí, když se v roce 1953 provalilo, že se zamilovala do kapitána královského letectva Petera Townsenda. Problém byl v tom, že muž už byl ženatý. I když se Townsend rozvedl a zasnoubil se s Margaret, jejich románek skončil o dva roky později.

Princezna Margaret si pak vzala fotografa Antonyho Armstrong-Jonese, ale v roce 1978 se s ním rozvedla, což vyvolalo velký skandál. Byla totiž prvním přímým představitelem královské rodiny, kdo v moderní historii takto ukončil své manželství.

Nešťastná Diana

Všemi milovaná princezna Diana to v manželství s princem Charlesem neměla jednoduché, jelikož, jak se později ukázalo, princ dlouhodobě miloval jinou ženu, Camillu Parker-Bowles. Mladá princezna trpěla v nevydařeném sňatku. Dokonce se jednou vědomě zřítila ze schodů ve čtvrtém měsíci těhotenství, když nosila pod srdcem prince Williama. Údajně pouze proto, aby si vydobyla alespoň trochu pozornosti od svého manžela. Bohužel to nebylo zdaleka naposledy, kdy se k princezně Dianě ubíralo tolik pozornosti. Při tragické autonehodě v Paříži 31. srpna 1997 lady Diana zemřela.  V autě s ní zahynuli její přítel Dodi al Fayed a její řidič.

Problémy Kate a Williama

Problémům a nechtěnému skandálu neunikli ani vévodové z Cambridge. Kate Middleton se musela vypořádat nejen se snímky, kde byla zachycena, jak se opaluje bez horního dílu plavek. Musela čelit i snímku, který zachycoval jejího manžela, jak v nočním klubu tancoval s modelkou.

Zajímají vás průšvihy královské rodiny? Tak to vás bude zajímat i naše FOTOGALERIE.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu