Close search

Vyměnili byste dům za cestu kolem světa? Rodina z Instagramu si tím splnila malý sen

Instagram @thebucketlistfamily Zdroj: Instagram @thebucketlistfamily

Když bylo Garrettovi Gee 28 let, prodal aplikaci Scan společnosti Snapchat za 54 milionů dolarů. Krátce pak ve Snapchatu pracoval, ale nakonec usoudil, že to nebude nic pro něj. Rozhodl se odejít a vydal se s rodinou na cestu kolem světa. Litují takového rozhodnutí? A proč je sledují dva miliony lidí?

Jestli jste příznivci Snapchatu, jistě vám nejsou cizí malé černé tečky, které naplňují ikony Snapchatu a umožňují uživatelům smartphonů navzájem se nalézt. Za na pohled jednoduchým nápadem stojí Garrett, kterému to umožnilo posunout se k finanční a osobní svobodě, po níž touží nejeden z nás.

Garrett sám sebe označuje jako svobodnou duši, které je nejlíp, pokud je věrna svým vášním a hodnotám. Tuto filozofii převedl na celou rodinu a změnil jim životy. S krásnou Jessicou měli děti dvě a fajn práci, ale stejně se rozhodli pro změnu a kompletně rozbili své zázemí. Nenechali si ani dům a vydali se na cesty. A k tomu přibalili i potomky - tvůrčí Dorothy, zcestovalého Manillu a o něco později se k nim přidal nejmenší Calihan.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Bucket List Family (@thebucketlistfamily),

Kapitán fotbalového týmu a teď táta

V Garrettově životě nic nenaznačovalo, že se vydá takovou cestou. Býval kapitánem fotbalového týmu, následně generálním ředitelem vlastní společnosti. Sám ale říká, že nejlepší role je ta, jakou má teď. Role otce. Aplikaci Scan vymyslel se dvěma přáteli už na škole a když ji pak prodali Snapchatu, Garrett se na krátkou dobu stal jeho součástí. Po třech měsících však zjistil, že to nebude nic pro něj a s budgetem 45 000 dolarů, který rodina získala prodejem všech svých věcí, se vydali na půlroční cestu kolem světa. Po pěti měsících jim zůstalo přibližně 5000 a před nimi bylo rozhodování, co dál. V té době se ale projevila síla sociálních médií a Garrettovi se začaly s nabídkami na spolupráci ozývat hotely, letecké společnosti nebo cestovky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Bucket List Family (@thebucketlistfamily),

Kdo jsou neposední The Bucket List Family?

Cestu kolem světa dokumentovala rodina na sociálních sítích, kde se znenadání těšila obrovské oblibě. Tahákem byl jejich skromný styl cestování, vyhledávání nejlevnějších letenek a tipy, jak ušetřit na jídle. Na své stránce sdílí i prvotní pocity při opouštění domova: „Chystali jsme udělat typický další krok v životě a vyrůst, postavit dům, budovat kariéru. Ale to ne! Nejsme na to připraveni. Cítíme, že se ještě musíme tolik naučit o životě a štěstí, než budeme moct budovat náš budoucí život a domov. Proto jsme založili The Bucket List Family. Jako mladá rodina jsme se rozhodli, že nyní je čas utvářet zdravé návyky a vytvářet tradice, které z nás, doufejme, formují lepší lidi po zbytek našich životů.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Bucket List Family (@thebucketlistfamily),

Garrett říká, že z prodeje aplikace Snapchatu cestování rodině neplatí, naopak. Jejich cestování se stalo tak lukrativní záležitostí, že se zaplatí samo. K tomu všemu mají vlastní e-shop s cestovním vybavením a dalšími proprietami, které se dají bez problémů recyklovat.

Ačkoliv bezcílné cestování jim vydrželo vcelku dlouho, nedávno koupili bungalov na Havaji, kam se ze svých cest rádi vrací. Sami přiznali, že „domovská základna“ jim už chyběla až příliš dlouho.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Bucket List Family (@thebucketlistfamily),

Velká rodina, velký tým

Garrett se věnuje především fotografiím, natáčení a následným úpravám. Na Instagramu má osobní účet @garrettgee.

Cílevědomá dáma Jessica miluje cvičení, výživu a vaření. Také je mámou, která obětovala kariéru rodině, když Garrett pracoval na svých projektech. Nyní spravuje sociální média účtu The Bucket List Family, spolupracuje se sponzory a vyjednává obchodní spolupráce. Na Instagramu ji najdete jako @jessgee.

Překrásná Dorothy je vůbec nejstarším dětským členem party. Garrett dívce od jejího narození vedl fotografický deník, který můžete nalézt na Instagramu. Také ona má svůj účet @dorothygee. Když rodina opouštěla domov, byly jí sotva 2 roky. Ve svých 5 letech již procestovala 65 zemí. Dnes, ve svých 7 letech, pomáhá otci s fotografováním a videem.

Malý Manilla dostal jméno, ke kterému byl inspirací samotný Garrett. Je totiž původem z Filipín. Když se rodina rozhodla vydat na cestu kolem světa, nebyl mu ještě ani rok a sotva chodil. Aby rodiče zajistili, že si bude jednou cesty alespoň částečně pamatovat, pravidelně ho zkouší z míst, kde spolu byli. I on má účet na Instagramu @manillagee.

Nejmladší Calihan procestoval už v jednom roce 25 zemí, což je víc, než procestují někteří za celý život. I jeho najdete na Instagramu pod účtem @caligee.

A samozřejmě celá rodina je k nalezení na @thebucketlistfamily.

Nedostupný americký sen? Ne tak docela!

Pokud máte pocit, že takové věci se dějí jen v Americe, a v Čechách to nelze, nenechte se zmýlit. I u nás najdeme "family travel blogery". Za zmínku rozhodně stojí Ondřej Šikl a Kamila Šikl Křečková se syny Elliotem a Levim. Cestují po celém světě a ukazují místa, o kterých se mnohým ani nesní. Inspirovali se u The Bucket List Family?

I jejich synové mají, bez ohledu na svůj věk, vlastní účty na sociální síti Instagram. Za cestování po světě jim platí firemní partneři a než se k tom dopracovali, ušli poměrně dlouhou cestu. Do povědomí je dostala hlavně jejich netradiční svatba na červeném koberci v Cannes. Společný profil rodiny najdete na Instagramu i na Youtube jako @thesikls. Sdílí zážitky z cest, každodenní obyčejný život, ale otvírají i témata, jak si vlastně na tohle všechno vydělávají. Nechte se inspirovat!

Zdroje: businessinsider.com, thebucketlistfamily.com, @thebucketlistfamily

Nejčtenější články