Close search

Přidejte svému motivačnímu dopisu na půvabu: Na tyto body rozhodně nesmíte zapomenout

Pixabay Zdroj: Pixabay

Motivační dopis vám může v průběhu výběrového řízení hodně pomoci, nebo vás potopit. Velkou roli totiž hraje forma, kterou mu poskytnete a jaké body se rozhodnete vyzdvihnout.

Význam motivačního dopisu by uchazeči o práci neměli podceňovat. V dnešní době je již běžnou praxí, že si personalisté pročítají texty od uchazečů o práci a na základě životopisu i motivačního dopisu se rozhodují, jestli kandidáta přizvou k osobnímu pohovoru. Pokud chcete zvýšit svoje šance na úspěch, tato jednoduchá pravidla vám pomůžou.

Nejlepší na začátek

Pokud máte velké pracovní zkušenosti, nebo vzdělání, které daná pracovní pozice vyžaduje, určitě si tuto informaci nenechávejte pro sebe. Také nebude dobrý nápad, když své schopnosti zmíníte až někdy na konci textu. Hrdě ve svém motivačním dopisu uveďte veškeré své dovednosti hned na začátku. V delším textu by se mohly ztratit a nemusely by tak vyniknout jako v prvním odstavci. Také tím potenciálnímu zaměstnavateli ukážete, že jste si vědomi svých dovedností a že máte společnosti co nabídnout.

Nadšení

Pokud odpovídáte na pracovní pozici, po které jste vždy toužili, nebo se jedná o společnost, o kterou se dlouhodobě zajímáte, nebojte se ve svém dopisu ukázat zanícení. Projevený zájem a entuziasmus vám může velice pomoci v oslovení personalisty, nebo vedoucího pracovníka, jelikož nadšení pro věc může některým zaměstnancům ve firmě chybět. Váš zápal tak může donutit potenciálního zaměstnavatele, aby vás kontaktoval a pozval k osobnímu pohovoru.

Klíčová slova

Pokud se budete ucházet o pracovní pozici ve větší společnosti, je velmi pravděpodobné, že váš motivační dopis nejdříve projde přes systém, který vytřídí vhodné a nevhodné dopisy i životopisy. Pokud budete mít ve svém motivačním dopisu klíčová slova týkající se pozice i firmy, je velká pravděpodobnost, že přes výběr projdete.

Aktuality

Když odpovídáte na inzerát v době, kdy firma například slaví velké výročí, nebo nějaký úspěch, určitě nebude na škodu, když danou skutečnost v textu zmíníte. Ukážete tak, že se aktivně zajímáte o dění ve společnosti.

Nejčtenější články