Close search

Příběh Češky, která pomáhá hubnout členům britské královské rodiny

Instagram GP_Nutrition Zdroj: Instagram GP_Nutrition

Rodačka z Pardubic Gabriela Peacock, rozená Báňová, si svým individuálním přístupem ke každému klientovi vybudovala v Anglii pozici přední výživové specialistky. Dokonce se stala poradkyní členů královské rodiny.

Před svatbou pomáhala zhubnout princi Harrymu a nedávno i jeho sestřenici princezně Eugenii. Je známá po celé Británii, kde se pohybuje ve vyšších kruzích, ale do Čech také občas jezdí, dokonce by chtěla do budoucna radit s výživou i Čechům.

Od patnácti let se věnovala modelingu, působila v Paříži, Mnichově, Milánu. Fotila pro Elle, Cosmopolitan a mnoho dalších lifestylových magazínů. K modelingu jí přivedla maminka. Už jako pětiletá fotila katalog. Ve čtrnácti ji pak přihlásila do soutěže pařížské společnosti, který vyráběla šperky a která tehdy hledala tvář pro nový parfém a Gabriela soutěž vyhrála.

Od dvanácti let žije v Londýně, kde vystudovala na univerzitě Westminsteru obor Health Science (zdravotní vědy). Nyní pracuje jako nutriční specialistka. To, že se nějakou dobu věnovala modelingu v ní probudilo touhu po tom být štíhlá, postupem času chtěla být ale i zdravá a zároveň chtěla při práci zapojovat i mozek, a proto skončila s modelingem a v pětadvaceti začala studovat.

Uvědomovala si, že jídlo člověka ovlivňuje zdravotně, psychicky i fyzicky, a proto se se začala věnovat dietologii. Po studiích se rozhodovala, co bude dál dělat a zrovna v tu dobu se otevírala v Londýně klinika komplexní péče, do níž nastoupila jako nutriční specialistka. Přes známé a stávající klienty se na doporučení dostávala k řadě významných osobností, kterým pomáhala se změnou jídelníčku a celkově životního stylu. Tak se dostala i k členům královské rodiny.

Mimo zdravé stravování se zajímala i o biochemii a vyvinula vlastní výživové doplňky. Ty jsou koncipované jako programy pro zaměstnané lidi, kterým není jedno co se děje s jejich tělem. Ale nemají řas navštěvovat nutričního specialistu. Doplňky zahrnují programy na hubnutí, na dodání energie, na uvolnění proti stresu, na posílení imunity a také programy pro nespavce.

Jejím mottem pro zdravý životní styl je rovnováha ve všem, co děláme. Důležitá je pravidelná strava, pohyb, doplňky stravy, láska, smích, sex. Gabriela Peacock je také velkou zastánkyní zeleninových a ovocných šťáv a detoxikačních kůr. Můžeme sami posoudit, jak se jí povedlo dostat do formy princeznu Eugenii, která měla svatbu před pár dny.

Gabriela je vdaná a má tři děti.

Nejčtenější články