Close search

On stárnoucí muž, ona ve věku jeho dcery: Prezidentské páry s největšími věkovými rozdíly

Instagram/Flotus Zdroj: Instagram/Flotus

Manželské páry s velkým věkovým rozdílem nebyly ve starověku či středověku žádnou výjimkou. Mnohé rodiny je naopak preferovaly. Dnes ale občas budí údiv. Podívejte se s námi na světové lídry, kteří mají mnohem mladší manželky. A také na jednoho prezidenta, který je o 25 let mladší než jeho žena.

Emmanuel a Brigitte Macron, věkový rozdíl 25 let

Začínáme vztahem, který vzbudil velký poprask, a věkový rozdíl je v něm přesně opačný, než byste možná čekali. Manžel je totiž mnohem, ale mnohem mladší než jeho manželka. Francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (41) a jeho manželku Brigitte (66) od sebe dělí věkový rozdíl 25 let let. Macron poznal svoji budoucí manželku na střední škole, když mu bylo 15 let a ve svých 17 letech již učitelce divadelního kroužku, Brigitte Trogneuxové, oznámil, že bez ohledu na cokoliv bude jejím manželem. Pár spolu skutečně začal chodit a Brigitte se kvůli Macronovi později i rozvedla. Ve Francii to po prezidentské volbě vzbudilo velký poprask.

Donald a Melania Trump, věkový rozdíl 24 let

Americký prezident Donald Trump (73) si v roce 2005 vzal za svoji třetí ženu modelku a návrhářku šperků Melanii Knauss (49). Dívka, která pocházela z chudých poměrů ze Slovinska, se díky svému půvabu a vzhledu dokázala prosadit v USA jako modelka a v roce 1998 se na večírku seznámila s realitním magnátem. A už toho samého roku tvořili oficiální pár. Melanii bylo tehdy 35 let. Jejich vztah byl často bouřlivý a mnohdy kolovaly zvěsti o nevěře. Nehledě na to je pár stále spolu a mají syna Barrona.

Nicolas Sarkozy a Carla Bruni-Sarkozy, věkový rozdíl téměř 13 let

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy (64) šel z jednoho vztahu do druhého. Když si totiž bral modelku a zpěvačku Carlu Bruni (51), byl to pro něj již třetí sňatek. Sarkozy požádal italskou rodačku o ruku několik měsíců po seznámení a jejich svatba probíhala už v Elysejském paláci při utajeném a soukromém obřadu. Manželé a mají jednu dceru.

John a Jacqueline Kennedy, věkový rozdíl 12 let

Bývalá americká první dáma Jaqueline Lee Bouvier (+64) si v pouhých 24 letech vzala Johna Fitzgeralda Kennedyho (+46), kterému v době jejich svatby bylo už 36 let. O sedm let později se mladí manželé stěhovali do Bílého domu, protože John Kennedy se stal nejmladším prezidentem Spojených států amerických. Prezident a první dáma okouzlili celý svět svým vzhledem a elegancí, Jackie Kennedy je dodnes považována za módní ikonu, které se snaží podobat mnohé vlivné ženy. V roce 1963 však Kennedy zemřel při atentátu a zanechal po sobě manželku se dvěma dětmi.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ FOTOGALERII NA SVĚTOVÉ LÍDRY, KTEŘÍ MAJÍ VELKÝ VĚKOVÝ ROZDÍL SE SVOJÍ DRAHOU POLOVIČKOU.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu