Close search

Prasečí pláž na Bahamách: Je to opravdu ráj pro čuníky nebo jen turistické lákadlo?

extrastory.cz Zdroj: extrastory.cz

Znáte pořekadlo “žije si jako prase v žitě?” Tak o těchto prasátkách, které žijí na Bahamách, to neplatí. Ona si totiž žijí jako prasata v moři. Ale možná by se raději viděla v tom žitě. Ostrov na Bahamách láká na to, že se můžete s prasaty vyfotit a zaplavat s nimi v moři. Jenže každá mince má dvě strany.

Na Bahamách existuje neobydlený ostrov, který se oficiálně nazývá Big Major Cay a který se stal domovem pro stádo asi 20 divokých prasat. Proto se tato destinace stala turisty velmi vyhledávanou. Každý, kdo navštíví Bahamy, si chce zaplavat a vyfotit se s partičkou čuníků.

Jak se prasátka na ostrov dostala nikdo přesně neví. Jedna legenda praví, že je tam vysadili námořníci, kteří si je chtěli po návratu opéct na roštu. Ti se ale z neznámých důvodů nikdy nevrátili a prasata na ostrově zůstala. Další teorie je, že čunící přežili potopení lodi, doplavali ke břehu a už tu zůstali. No a někteří tvrdí, že sem prasata byla umístěna schválně, aby přilákala turisty.

Prasátka si na Bahamách prý žijí skvěle. Každý z turistů jim na loďce něco doveze, nechají se od nich pohladit. Když nedoplujete až ke břehu, čuníci si ochotně pro nějaký ten pamlsek doplavou až k vám. Jsou totiž odkázáni jenom na pamlsky od turistů, takže když dlouho nikdo nic nepřiveze, prasata jsou hladová a to není zas až tak úžasné. Za ta léta se z nich stali vynikající plavci a plavat umí i selátka. Na ostrově žije i několik divokých koček a koz.

Zvířata byla vždy velkým lákadlem pro lidi, zvlášť když je vidíte, jak se válí v písku a chodí koupat do moře. Každá mince má ale dvě strany a prasečí ostrov nemusí být pro prasata rájem. Stejně jako lidi, i prasata nesnáší ostré slunce, které jim tvoří popáleniny na jejich růžové kůži, jenže prasata asi těžko někdo chodí mazat opalovacím krémem. Dalším úskalím je přemnožování prasat.

V průvodci se to asi nedočtete, ale nějaká regulace chovu tam probíhat musí. Za ta léta by tam byla už celá hejna, kdyby nezakročil člověk. Prasečí ostrov je tedy super podívaná pro turisty a jistě zdrojem výdělku pro místní, kteří žijí z cestovního ruchu, ale co samotná prasátka? Nemyslíte, že by jim bylo lépe někde ve stínu v bahně?

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu