Close search

Poznali byste je? Slavné osobnosti se proměnily v charitativním kalendáři

archiv Zdroj: archiv

A je to venku. 21. listopadu byl pokřtěn charitativní kalendář, který již tradičně nafotil fotograf Petr Kurečka. Letošního ročníku se zúčastnily další slavné tváře, které nabídka potěšila a ani minutu neváhali ji přijmout. Jak se v roli Rebelky cítila mladá herečka Anna Kameníková nebo v roli Pepka námořníka David Kraus?

Kalendář je plný známých osobností

Focení charitativního kalendáře Proměny je u konce. Proměny tematicky zapadají do výročního kalendáře, který nabízí ohlédnutí za uplynulými deseti lety, takže jej pomalu zaplňují legendární filmové i reálné postavy či světoznámá umělecká díla. Podpory projektů Nadace Archa Chantal se zúčastnili i Anna Kameníková a David Kraus.

Anička Kameníková byla nadšená

Stejně jako všechny proměny předchozí, i tyto pro Nadaci Archa Chantal nafotil Petr Kurečka.

Anna Kameníková byla ze stylizace do Rebelky nadšená. „Spolupráce to byla krásná a bylo to moc fajn. Vlastně si připadám jako Rebelka víc než kdy jindy. A jelikož si tak vlastně připadám pořád, tak jsem s proměnou úplně ztotožněna. Projekt je super, a proto jsem se vůbec nemusela rozhodovat, zda se zapojit, či ne,“ říká Anna

Kameníková.

David Kraus už nemusí závidět rodičům

„Pepka miluju a jím kvůli němu špenát, proto jsem tak zdravý. O spolupráci jsem vůbec nepochyboval. Myslím, že když je člověk jakýmkoliv způsobem známý, tak by toho měl využít pro dobrou věc. Na focení jsem se těšil moc! Kalendář znám dobře a byl jsem rád, že jsem byl osloven. Záviděl jsem to mámě a tátovi,“ dodal David Kraus.

Tip na vánoční dárek

Kalendář Proměny 2019 je v prodeji od druhé půlky listopadu tradičně v menším a větším formátu za 350 Kč a 1000 Kč jak na webu www.kalendarpromeny.cz, tak ve větších knihkupectvích. Zakoupit jej znamená nejen přispět na dobrou věc, ale také zpříjemnit sobě či blízkým každý měsíc roku 2019 inspirativními, hvězdnými společníky. Nadaci Archa Chantal jde výtěžek z prodeje kalendáře i každoroční dražby jednotlivých fotografií na křtu kalendáře, který se letos konal 21. listopadu.

Cíl je jasný: Proměnit neutěšená prostředí dětských zdravotnických zařízení v útulná, přívětivá místa tak, aby se malí pacienti lépe vyrovnali s pobytem v nemocnici, zbavili se stresu a překonali odloučení od rodičů.

Nejčtenější články