Close search

Potomek imigrantů a miliardář ve 30 letech: Co se o zakladateli Googlu neví?

flickr Zdroj: flickr

Google je v dnešní době nejpoužívanějším internetovým vyhledávačem na světě. Jeho spoluzakladatel, Sergey Brin, se díky úspěchu svého projektu zařadil mezi nejbohatší lidi na světě. Avšak nehledě na velikost svých úspěchů, existuje mnoho zajímavých faktů, které o Brinovi nejsou moc známé. Co vše nevíme o tomto miliardáři?

Sergey Brin a Larry Page se potkali jako studenti na Stanfordské univerzitě. Oba byli velmi nadaní a projevovali velký zájem o moderní technologie. Díky své spolupráci a podpoře rodiny a přátel později založili internetový vyhledávač Google, který je pro miliardy lidí neoddělitelnou součástí každodenního života. I když Brin patří mezi celkem slavné miliardáře, mnoho detailů ze svého osobního života před veřejností pečlivě tají. Přesto se některá zajímavá fakta o něm dostávají na povrch.

Multimiliardář

Jeden ze zakladatelů internetového vyhledávače Google se může pochlubit skutečně velkým majetkem. Jmění Sergeye Brina se odhaduje na 53,8 miliardy dolarů (1,2 bilionu korun), což z něj dělá jednoho z nejbohatších lidí na světě.

Bohatý ve 30

Brin je nejenom jedním z nejbohatších miliardářů na světě, hranici jedné miliardy dolarů ke všemu překročil ve velmi mladém věku. Brinovi chybělo několik dní do jeho jednatřicátých narozenin, když šla společnost Google na burzu. Od té doby majetek technologického giganta stále roste.

Potomek imigrantů

Rodiče Brina jsou vědci a se svým synem emigrovali z bývalého Sovětského svazu v roce 1979, tedy když Brinovi bylo pouhých šest let. Nový život se mladá rodina imigrantů snažila postavit v americkém státě Maryland.

Začátky Googlu

Brin se potkal se svým budoucím kolegou a dalším zakladatelem Googlu, Larrym Pagem, v roce 1995 na Stanfordské univerzitě. Díky podpoře rodiny, přátel a investorů - jedním z nich byl univerzitní profesor David Cheriton, který do Googlu v samých počátcích vložil 100 tisíc dolarů (přibližně 2 miliony korun), což z něj později udělalo miliardáře - se mladým podnikatelům v roce 1998 povedlo vybrat první milion dolarů na založení  společnosti Google Inc.

Muž od rodiny

První manželkou Brina se stala Anne Wojcicki, se kterou má miliardář dvě děti. Pár se rozvedl v roce 2015 po dlouholetém manželství.

Pevné přátelství

Zakladatelé nejpopulárnějšího internetového vyhledávače na světě, Brin a Page, jsou stále přátelé. A když v roce 2008 Brin se svojí tehdejší ženou očekávali příchod svého prvního potomka, Page pro něj zorganizoval večírek, který se nesl v "novorozeneckém" stylu. Návštěvníci například museli mít na sobě dětské oblečení nebo dokonce i pleny.

Jízda metrem

Nehledě na to, že je Brin jedním z nejbohatších lidí na světě, můžete tohoto vynálezce a podnikatele potkat v obyčejném metru. V roce 2013 jej cestující poznali v newyorské hromadné dopravě, kde Brin cestoval a měl na sobě své oblíbené Google Glass – tedy chytré brýle.

Vesmírná turistika

Brin je velkým příznivcem vývoje a proto investuje své peníze do zajímavých projektů. O Brinovi je například známo, že vložil 4,5 milionu dolarů (100 milionů korun) do společnosti Space Adventures, která se zabývá vesmírnou turistikou.

Nová rodina

CEO firmy Alphabet se před několika lety rozvedl s první manželkou Anne Wojcicki. Jeho novou vyvolenou se stala Nicol Shanahan, zakladatelka firem ClearAccessIP a Bia-Echo Foundation. Tito dva významní podnikatelé v oblasti technologií spolu randili od roku 2015. V roce 2018 se stihli podle informací magazínu Chronicle of Philanthropy vzít. Nyní vychovávají svoji společnou dceru, jejíž jméno a vzhled tají.

CO O JEDNOM Z NEJBOHATŠÍCH LIDÍ NA SVĚTĚ NEVÍTE SE DOZVÍTE VE FOTOGALERII:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu