Close search

Podzimní nálada, měkoučká postel a produktivita: Co vše se dá zvládnout bez vytažení pat z postele

unsplash Zdroj: unsplash

Postel a produktivita rovná se oxymóron? Ne tak docela. Budete se divit, kolik se toho dá stihnout bez toho, abyste museli vylézt z vyhřátého pelechu. Stačí si jen zablokovat sociální sítě a hlavně – vypnout všechny notifikace. Gratulujeme, právě jste udělali první krok k tomu, abyste začali být produktivní. Co všechno lze zvládnout z postele?

Udělejte si údržbu telefonu

I telefon se musí někdy čistit a udržovat. Pokud to budete dělat z postele, přece jen to nebude taková otrava. Uvolněte si místo v paměti tím, že smažete fotografie, ke kterým se nikdy pravděpodobně nevrátíte... Také máte v telefonu video ohňostroje, které je naprosto zbytečné a zabírá místo, no ne?

Smažte aplikace, které jste více než měsíc neotevřeli a zálohujte si všechna data. Přece nechcete ztratit všechny fotografie, poznámky a aplikace, které máte tak rádi?

Vytvořte si finanční limity

Otázka peněz je velmi ošemetná a občas se člověk nestačí divit, jakým způsobem mu může tolik peněz protéct mezi prsty. Vymezte si čas, otevřete si výpisy z banky a udělejte si v této otázce jednou provždy jasno. Budete překvapeni, kolik peněz je vyhozených jen tak z okna za nepotřebné každodenní věci. Opravdu každý den potřebujete ranní kávu z kavárny?

Objednejte se k doktorům

Zdraví je to nejdůležitější, co máme.  Ale sáhněme si do svědomí. Staráme se o něj dostatečně? Preventivní prohlídka jednou za rok sice nějaký ten čas zabere, ale vaše tělo vám za ni bude neskonale vděčné a vám to ušetří spoustu nervů v budoucnu.

Protřiďte si e-mailovou schránku

Ztrácíte přehled v záplavě nevyřízených e-mailů tak, že nevíte, kam se ukryl ten důležitý pracovní e-mail? Je na čase s tím skoncovat. Odhlaste se od newsletterů, které vám jen spamují schránku, vytvořte si štítky a zorganizujte si maily, abyste se do podobné situace už nedostali.

Vzdělávejte se online

Vzdělávejte se ve svém oboru nebo si rozšiřte obzory a zaplujte do neprozkoumaných řek. V době internetu, boomu e-learningů a podcastů si vybere opravdu každý. Na výběr máte nepřeberné množství materiálu. Navíc některé kurzy (především placené) poskytují i certifikaci o absolvování kurzu. Kdo by kdy řekl, že získat certifikát z pohodlí postele bude někdy možné?

JAK BÝT PRODUKTIVNÍ Z POSTELE? DALŠÍ TIPY PŘINÁŠÍ FOTOGALERIE:

Nejčtenější články