Close search

Podnikatelský přešlap roku? Nové spodní prádlo Kim Kardashian je terčem kritiky

Instagram Zdroj: Instagram

O velký rozruch se postarala podnikatelka a profesionální celebrita Kim Kardashian West. Členka asi nejznámějšího televizního klanu totiž pojmenovala novou řadu tvarujícího spodního prádla slovem Kimono. Na internetu, a především pak v Japonsku, se hned zvedla vlna kritiky...

 

I když se Kim Kardashian proslavila hlavně díky skandálům, nyní se stala iniciátorkou aféry, o kterou nejspíše původně vůbec nestála. Celebrita se již roky věnuje produkci vlastního oblečení i kosmetiky a v červenci měla světlo světa spatřit její nová řada tvarujícího spodního prádla. Kardashian, která veškeré své počiny pojmenovává podle sebe (například značky Kimoji nebo KKW Beauty), se rozhodla zvolit pro spodní prádlo název Kimono. To mělo opět poukazovat na její jméno.

V tu chvíli ale nastal problém, protože kimono je název tradičního japonského oděvu. Japonci, kteří si velmi cení své kultury a tradic, se vůči nevhodnému využití názvu okamžitě nahlas ozvali. Mnozí uživatelé Twitteru i Instagramu Kardashian kritizovali, že si propůjčila jméno jejich tradičního oděvu, aniž by uvažovala nad skutečným významem tohoto slova a jeho důležitostí pro Japonce. Pod hashtagem #KimOhNo mnozí sdíleli rozhořčené příspěvky a žádali americkou celebritu, aby svoji řadu spodního prádla přejmenovala.

Kardashian zpočátku kritiku svého rozhodnutí odmítala a uváděla, že veškeré své výrobky vytváří s úctou a se zaměřením na různorodost. Když ale vznikla online petice požadující změnu názvu, kterou podepsalo skoro 130 tisíc lidí, Kardashian se přece jen rozhodla vyjít kritikům vstříc.

Na svých sociálních sítích zveřejnila dlouhý dopis, v němž vysvětluje, že se vždy snaží učit od svých příznivců a růst, proto vyslyší žádost odpůrců a název pro svoji řadu spodního prádla změní.

Otázkou ale zůstává, zda se vlna kritiky zvedla kvůli spojení tradičního názvu s řadou spodního prádla. Nebo zda by podobná situace nastala i ve chvíli, kdy by se některý z módních návrhářů nechal inspirovat tradičním japonským oděvem při tvorbě například večerních rób. Jasné ale je, že nevhodně zvolený název, který nemá jakoukoliv spojitost s historickým původem slova, dokáže spálit veškeré mosty.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA TO, CO LIDI ROZZUŘILO NEJVÍCE!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu