Close search

Pět obyčejných vět prozradí, jestli patříte mezi úspěšné a oblíbené zaměstnance

Pixabay Zdroj: Pixabay

Kdo byl nechtěl být úspěšný ve svém zaměstnání a díky své práci se těšit přízni kolegů a nadřízených? Každá práce sice občas bývá náročná, přesto správný přístup vám pomůže zlepšovat se a stát se skutečným profesionálem.

V zaměstnání, kde jsme obklopeni velkým množstvím lidí a musíme neustále spolupracovat s kolegy a nadřízenými, je důležitá nejenom práce, kterou vykonáváme, ale také způsob, jakým se prezentujeme. Samozřejmě není třeba se přetvařovat nebo lhát, ale správná komunikace na pracovišti často dokáže zázraky.

Pokud si do svého „pracovního slovníku“ přidáte tyto fráze, pomohou vám si nejenom zlepšit reputaci na pracovišti, ale budou vás i navigovat směrem, který vás přivede k větší produktivitě.

„Moc se mi líbilo, jak se ti povedlo vyřešit ten problém.“

Vaši kolegové chtějí, stejně jako vy, aby jejich práce a snaha byla znát. Nestyďte se svého kolegu pochválit a tím pádem ho také v jeho práci podpořit ve chvíli, kdy se mu skutečně povedlo dobře vyřešit nějakou náročnou situaci. Podpoříte tím dobré vztahy na pracovišti a svému kolegovi dodáte sílu i sebevědomí.

„Děkuji, že mi pomáháš.“

Nikdy nepodceňujte sílu slova „děkuji“. A rozhodně ne ve chvíli, kdy vám kolega, nehledě na to, kolik sám má práce, nabídne pomocnou ruku. Vděk je v takové chvíli nejenom projevem slušnost ale i ocenění. Pokud na tuto jednoduchou větu zapomenete, tak příště na svůj problém můžete zůstat sami.

„Jak může pomoct?“

A když už jsme u toho pomáhání, rozhodně nebude od věci, když svoji pomoc nabídnete někomu jinému. Je vždy dobré ukázat účast a zájem o práci ostatních a o fungování vašeho oddělení, nebo společnosti jako takové.

„Pojďme dát hlavy dohromady a vyřešit ten problém.“

Pokud lidé pracují v kolektivu, tak vždy ocení člověka, který neutíká od problému, ale naopak přizná jeho existenci a do jeho řešení vloží veškeré své znalosti a schopnosti. Nebojte se ale, že byste na řešení podobné situace zůstali sami. Takový proaktivní přístup je velice nakažlivý a přenese se i na vše kolegy.

„Gratuluji!“

Vyslovit tuto jednoduchou větu bývá pro mnoho lidí velmi náročné. Nezapomínejte ale, že vaši kolegové pracují stejně jako vy a vaši podporu rozhodně ocení. Nebojte se ji proto vyjádřit, příště ji totiž poskytnou vám.

Nejčtenější články