Close search

Pět informací, které byste měli okamžitě odstranit ze svého životopisu

Pixabay Zdroj: Pixabay

Cesta k nové práci začíná dobře napsaným životopisem. Správně sestavené CV může vyzdvihnout vaše přednosti, nebo vás zcela potopit.

Je zcela jasné, že byste ve svém životopise chtěli personalistu informovat o veškerých svých znalostech i schopnostech. Musíte si ale uvědomit, že často máte jen pár okamžiků na to, abyste pracovníka HR oddělení svým CV zaujali. Proto si dejte záležet nejen na tom, co do svého životopisu napíšete, ale hlavně na to, co tam nedáte.

Irelevantní zkušenosti

Pokud chcete zaujmout svými pracovními zkušenostmi, pak se rozhodně zaměřte pouze na ty, které odpovídají potřebám pro novou pracovní pozici, o kterou se ucházíte. Pokud jste tedy pracovali dříve v administrativě a nyní se ucházíte o pozici turistického průvodce, podobná pracovní zkušenost vám moc k užitku nebude.

Osobní informace

Pokud jste vždy patřili k lidem, kteří neradi poskytovali neznámým firmám informace o věku, bydlišti nebo rodinném stavu, pak si můžete oddychnout a tyto položky směle vyškrtnout. V dnešní době je firmy nevyžadují a ani by se na ně u pohovoru neměli personalisté ptát.

Koníčky

Položku hobby a koníčky ze svého CV vyškrtněte. Existují k tomu dva jednoduché důvody. Zbytečně si touto informací prodlužujete životopis a ubíráte personalistovi čas, který by mohl věnovat důležitějším informacím ve vašem životopise. A ten druhý důvod? Koníčky a hobby nikoho nezajímají.

Žádné lži

Tento bod by měl být samozřejmostí, ale je lepší ho pro jistotu zmínit. Určitě máte o místo, o které se ucházíte, velký zájem, to ale neznamená, že byste si měli libovolně dopsat schopnosti, znalosti nebo i vzdělání, které by vám pomohlo se dostat k osobnímu setkání s personalistou. Důvod k tomu je jednoduchý, zkušený HR specialista totiž většinou velmi rychle pozná, že jste ve svém CV neuvedli pravdu a v tomto případě si můžete do dané společnosti nadobro zavřít dveře.

Nevhodná fotka

V dnešní době je zvykem připojit ke svému CV i fotografii. Dávejte ale pozor, aby váš snímek působil profesionálně. Rozhodně k životopisu nepatří fotka z dovolené nebo z večírku.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu