Close search

Pád dětské hvězdy ze Sám doma! Přiznání Macaulaye Culkina: Drogy a deprese

Archiv Zdroj: Archiv

Na počátku 90. let byl Macaulay Culkin (38) považován za nejroztomilejší dítě světa a vydělával miliony dolarů. Příběh Kevina z kultovní rodinné komedie Sám doma je snad tím nejsmutnějším příkladem osudu dětských hereckých hvězd, které pohltí nástrahy světa šoubyznysu.

„Byl jsem blázen“

Herec přiznal, že se jen těžko vyrovnával s popularitou, kterou získal účinkováním v sérii komediálních filmů Sám doma. V pubertě ale jeho kariéra vyhasla a bývalá dětská hvězda propadla alkoholu i drogám.

Jako teenager vyzkoušel snad všechny drogy, a to od obyčejné marihuany až po heroin a extázi. „Řekl jsem si, že musím všechno alespoň jednou vyzkoušet. Bylo mi jedno, jestli to šlo přímo jehlou do žíly. To si nedělám legraci. Z dnešního pohledu to byla děsná doba. Byl jsem blázen. Vyzkoušel jsem éčko a myslím si, že je to opravdu úžasná věc. Vždycky mi pomohla k výborné náladě, cítil jsem se s ní šťastný a plný radosti,“ tvrdil Macaulay.

Cesta do pekel a zpět

Radost z drogového opojení v životě odrostlého Kevina netrvala dlouho. „Jednou to překročí svoji míru. Potřebujete stále více a více šťastných pilulek, což je cesta do pekel. Už je mi jasné, proč jsou takové věci nelegální,“ podotkl.

„Měl jsem nějaké vnuknutí a uvědomil jsem si, že se nechci úplně odrovnat, a hlavně, že nechci zničit svoji kariéru a dost možná se časem i zabít,“ upřesnil herec, který však na kouření marihuany dodnes nevidí nic špatného.

„Ubalit si a zapálit cigárko, to je pro mě potěšení dodnes. Je to jen slabý odvar z toho, co jsem vyzkoušel za několik posledních let,“ míní Macaulay Culkin.

60 cigaret denně

Kromě návykových látek herce, který ve 38 letech vypadá jako vyžilá troska, poznamenaly také neúspěšné vztahy. V pouhých osmnácti letech se oženil s tehdy sedmnáctiletou herečkou Rachel Miner, ale jejich manželství trvalo jen dva roky. Podstatně delší poměr prožil s Milou Kunis (35), jejichž rozchod po devítiletém soužití měl být jedním z důvodu jeho dalšího úpadku.

Macaulay pochopil, že jeho filmová dráha skončila a přeorientoval se na hudbu. Momentálně působí jako DJ a člen kapely The Pizza Undeground, ale častěji než na koncertech je k vidění v barech. Když se zrovna nenalévá alkoholem, vychutnává si cigaretu, jichž denně vykouří až šedesát.

Letos se společnost Disney chystá natočit pokračování kultovního filmu Sám doma. Kritici však společnosti vzkazují, aby film nechala být. Je to klasika a snímek by podle nich u diváků zcela propadl. Sám Macaulay se k filmu vyjádřil na sociální síti Twitter, kde sdílel fotku, na níž sedí na gauči s miskou jídla, vystrčeným pupkem a počítačem na klíně. Dodal k ní popisek: „Takhle by měl nový Sám doma vypadat.“

AKTUÁLNÍ FOTOGRAFIE ZE ŽIVOTA CULKINA NAJDETE VE FOTOGALERII:

Nejčtenější články