Close search

Odkládáte plánování svatby? Pozor, abyste na veselce neměli problémy

Pixabay Zdroj: Pixabay

I když si říkáte, že do vaší svatby je ještě daleko, nemusíte mít tak zcela pravdu. Svatební přípravy často zaberou velké množství času. Takže i jeden rok, který se může zdát jako hodně dlouhá doba, uteče rychleji než voda.

Naplánovat hezkou svatbu, kterou si užijete vy i vaši nejbližší může dát velkou práci. Pokud samozřejmě nepatříte mezi náročné a výběr místa ani dne pro vás nemá velký význam, můžete vše organizovat i během několika týdnů. Pokud máte ale přesné požadavky k datu i třeba místu, měli byste začít co nejdříve.

Hlavně včas

Jestli máte již zcela přesnou představu o datu vaší svatby a také víte, ve kterém místě byste svůj velký den chtěli oslavit, pak neváhejte s včasnou rezervací. Nejpopulárnější zámky i restaurace bývají i rok dopředu obsazeny.

Rozpočet

Množství financí, které budete mít k dispozici při plánování svatby, má zásadní vliv na podobu celé veselky. Nemusíte se ale obávat, i při skromném rozpočtu se dá zorganizovat skvělá oslava. V takovém případě je ale dobré začít s přípravami předčasné, abyste mohli najít pro svoji svatbu produkty i místa za dobrou cenu. Pečlivě si vypište všechny položky a stanice si limit, který nemůžete přesáhnout.

Seznam hostů

Ruku v ruce s plánováním rozpočtu jde i seznam hostů. Vypište si všechno lidi, které byste chtěli pozvat a včas je kontaktujte. Musíte od nich také mít zpětnou vazbu, zda skutečně hodlají dorazit. To, jak rozsadíte hosty si můžete nechat až na později, ale tuto část plánování určitě nesmíte zapomenout.

Fotograf a kameraman

Nejspíš všichni chtějí mít hezkou vzpomínku na svoji svatbu, proto také jsou obzvlášť dobří fotografové i kameramani tak vytížení. Jejich výběr rozhodně nepodceňujte, přečtěte si recenze, zeptejte se známých na zkušené, talentované a zodpovědné jedince. Kontaktujte je také co možná nejdříve , abyste měli jistotu, že ve vašem termínu budou mít čas.

Jídlo

Při plánování jídla se řiďte hlavně svými preferencemi. Nikdy totiž nedokážete ideálně vyhovět všem. Zjistěte si ale dopředu od svých hostů, zda někdo z nich nemá například silné alergické reakce na určité potraviny. Volání záchranky je totiž to poslední, co ve svůj svatební den potřebujete. Pro organizaci k šla i pití si můžete najmout catering, nebo se domluvit v místě konání svatby, zda jsou schopni vám připravit pohoštění. Také si ujasněte, zda preferujete slavnostní oběd i večeři, nebo zda se na vaši oslavě bude jídlo podávat v podobě švédských stolů během celého dne. To samé platí i pro nápoje. Dostatečně dopředu si také rozmyslete, jaký budete chtít svatební dort a včas ho objednejte u cukráře.

Oblečení

Svatební šaty jsou pro každou nevěstu jednou z nejdůležitějších položek v seznamu. Proto by s hledáním těch skvěle padnoucích měla začít co nejdříve. Informujte také dostatečně dopředu své svatební hosty, jaké oblečení preferujete, aby si na vaši veselku vzali.

Zábava

Rozmyslete si, jakou formu zábavy budete chtít na své svatbě. Zda budete pro hosty připravovat různé hry, jestli si chcete splnit nějaké zvyky nebo tradice a také jakou hudbu byste v daný den nejraději poslouchali. Nenechte se do ničeho tlačit a zvolte podle svých představ, ujasněte si, zda budete chtít, aby vám zahrál DJ, nebo kapela a také, kolik hodin by jejich vystoupení mělo trvat.

Nejčtenější články