Close search

Obyčejný život místo slávy: Které celebrity ukončily kariéru v Hollywoodu a mají normální práci?

TV Nova Zdroj: TV Nova

O nablýskané kariéře v záři reflektorů sní mnoho lidí po celém světě. Příslib slávy a bohatství láká tisíce lidí zkusit své štěstí a prosadit se před kamerou nebo za mikrofonem. Existují ale celebrity, které se to po dosažení úspěchu všechno rozhodli hodit za hlavu.

I úspěšní lidé s postupem času zjistí, že je práce před kamerou nebo vystupování na pódiu už nenaplňuje a rozhodnou se skončit.

Sarah Michelle Gellar

Slavná herečka se díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů stala snem nejen geeků po celém světě. Pak se ale z obrazovek vytratila. A co dělala? Nejenže je stále šťastně provdaná za svého hereckého kolegu z hororového snímku Tajemství loňského léta, Freddie Prinze Juniora, ale také úspěšně podniká. Sarah se jako velký příznivec zdravé stravy rozhodla v roce 2015 otevřít společnost Foodstirs, která vyrábí a distribuuje kvalitní potraviny ze surovin bez genetické modifikace. Nicméně se zdá, že se s ní přece jenom na obrazovkách ještě setkáme, protože připravuje hned dva seriály - Other People’s Houses Sometimes I Lie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sarah Michelle (@sarahmgellar),

Gene Hackman

Slavný americký herec se rozhodl zanechat herectví až v pokročilém věku, na prahu osmdesátky. Hackman před kamerou vždy dokázal vyniknout, vdechnout postavám život a osobnost. Díky tomu získal během své šest dekád trvající herecké kariéry celkem pět nominací na zlatou sošku Oscara. Cenu Akademie si vysloužil dvakrát, za snímky Francouzská spojka a Nesmiřitelní. Na důchodu ale nesedí jen tak s rukama v klíně a už ke konci hraní nastartoval historickými knížkami spisovatelskou kariéru.

Shirley Temple

Její jméno je dnes spojováno s počátky Hollywoodu. Legendární herečka se prosadila jako dětská hvězda a hrála od svých 4 let. Byla natolik populární, že její roztomilý obličej s krásnými kudrnatými vlasy se objevoval na obalech kosmetiky a dívčiným vzhledem se inspirovali dokonce i výrobci panenek. Úspěšnou hereckou kariéru ukončila už ve 22 letech, kdy se začala aktivně věnovat politice. Později se stala americkou velvyslankyní a na tomto postu dokonce působila v bývalém Československu.

Vanilla Ice

Prosadil se díky slavné písni z devadesátých let Ice, Ice Baby, která tehdy vyhrávala všechny možné hitparády. Hudební kariéru ale Robert Matthew Van Winkle, jak zní jeho civilní jméno, později částečně vyměnil za něco jiného. V časech největší slávy koupil několik domů v Los Angeles nebo New Yorku a i když se pak chytal za hlavu a považoval to za špatnou investici, nakonec je zhodnotil o 300 000 až 400 000 dolarů. A byť občas zpívá dodnes, obchodování s domy a jejich renovaci se věnuje na plný úvazek. Dokonce o tom natočil dokumentární seriál The Vanilla Ice Project.

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vanilla Ice (@vanillaiceofficial),

Angus T. Jones

Mladý komediální herec se proslavil patrně životní rolí Jakea v populárním sitcomu Dva a půl chlapa, který aktuálně vysílá televize Nova. Po ukončení natáčení se Angus rozhodl, že místo před kamerou vymění za zákulisí. Společně s Justinem Combsem, synem slavného rappera P. Diddyho, založil společnost Tonite a pod její hlavičkou pořádají eventy a firemní akce.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu