Close search

Nevěra ve vztahu: Jak se s ní vyrovnat a získat odpuštění?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Nevěra ve vztahu bývá častou příčinou rozchodu. Pokud ale si ale svého partnerství ceníte a nechcete o milovaného člověka přijít, můžete svůj vztah zachránit. Bude to ale vyžadovat čas a tvrdou práci.

Důležitou součástí každého vztahu je důvěra a když se naruší tento základní kámen, může to znamenat začátek konce. Pokud jste svému partnerovi byli nevěrní, přesto si ale chcete vztah udržet, musíte se připravit na velmi náročné chvíle. Partner vám totiž nevěru bude vyčítat a rozhodně na to bude mít právo, přesto i takto těžké období jde ve vztahu překonat a negativní zkušenost převést v nový začátek.

Definitivní konec

Váš zálet sice nemusí znamenat konec vašeho vztahu, ale pokud se jej budete pokoušet zachránit, musíte okamžitě své nevěře říct sbohem. Jeden úlet vám partner může odpustit, pokud ale ve své nevěře budete pokračovat, nemůžete od svého partnera vyžadovat, aby takové chování toleroval. Konec je konec.

Přiznání

Pokud váš partner začne mít podezření, nebo se dokonce dozví, že nejste věrní, přiznejte se. Pokud budete zapírat, váš partner bude pátrat dál a samozřejmě, že na to jedno dne přijde. Situace pak pro vás bude mnohem horší, takže raději seberte odvahu a přiznejte se.

Omluva

Připravte pořádnou omluvu a smiřte se s tím, že ji budete muset nejednou opakovat. Problémy ve vztahu nejsou sice vinou jenom jednoho, ale existují určité meze, které není dobré překročit. Pokud jste to ale udělali, váš partner má právo být naštvaný a vy se budete muset nejednou omluvit za svou chybu.

Komunikace

Pokud se s partnerem dohodnete na tom, že byste chtěli váš vztah udržet a pracovat na něm, musíte se snažit o to, aby se vaše chyby z minulosti neopakovaly. Promluvte si spolu o chybách ve vašem vztahu, o tom co vás oba trápí a zkuste odhalit příčinu nevěry. Bude to sice náročný proces, ale bez něj nebude možné ve vztahu pokračovat.

Důvěra

Při nevěře nejvíce utrpí důvěra v partnera. Poto ji budete muset obnovit a tento proces bude běh na dlouhou trať. Začněte určitě tím, že svému partnerovi řeknete veškerou pravd o své nevěře, i když z toho máte obavy. Pokud totiž vaše polovička později přijde na nějaké malé detaily, které jste zatajily, bude ihned oheň na střeše. Připravte se také na to, že tento proces pro vás bude velice náročný, jelikož si nejednou vyslechnete výčitky. Zkuste je ale ustát s důstojností a neztrácet hlavu při kritice. Podvedený má nárok na vyjádřený svých emocí a ty se s postupem času uklidní.

Buďte také vnímaví a chápaví ke svému partnerovi, pro kterého obnovení vašeho vztahu bude stejně náročné jako pro vás. Pokud tuto cestu společně projdete, máte šanci si udržet dlouhodobý vztah.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu