Close search

Neobyčejná vila z budoucnosti přistála v Malibu. Na prodej je za víc než 300 milionů

Nicholas Property Group Zdroj: Nicholas Property Group

Jedna z nejvýraznějších nemovitostí v Malibu je ukrytá v malebném údolí, ale má rovněž skvělý výhled na Pacifický oceán.

Pětadevadesátiletý veterán druhé světové války, vášnivý surfař a architekt Harry Gesner má za sebou řadu památných návrhů, z jeho tužky pochází třeba skleněný dům, který se loni objevil v britské hudební komedii Yesterday.

Teď je na trhu jeho vila s přezdívkou Havraní oko, která je uhnízděna v kaňonu Las Flores, ležícím v kopcích nad plážemi Malibu.

Dotek budoucnosti

Gesner byl kdysi na stáži u slavného architekta Franka Lloyda Wrighta, od něhož pochytil odvahu dát bydlení ostré hrany, které ale nevyčnívají z rozmanitých tvarů přírody. Právě naopak, organicky do nich zapadají.

Taková je i Gesnerova vila Havraní oko, která se nachází na klidném svahu s nádherným výhledem na Tichý oceán. Její lomená oblouková okna připomínají zmenšenou verzi Opery v Sydney, nebo špičaté a do vesmíru mířící logo Star Treku. Můžete si vybrat dle libosti.

Za unikátními klenutými okny se ukrývá rozmáchlá vstupní místnost se stropy ve výšce přibližně 9 metrů. Tady se může odehrávat veškerý společenský život - spousta místa pro relax, posezení na originálních dřevěných lavicích a svůj koutek tady má i piano. Přes ohromná okna sem dopadá maximum přirozeného slunce a lze rovněž pozorovat Pacifický oceán a pobřeží Malibu.

Neobyčejná vila

Přes svojí otevřenost nabízí vila dostatek soukromí. Je obklopena svěží zahradou, ve které se nachází několik menších teras, bazén a vířivka. Neobyčejným doplňkem je přívěs Airstream z roku 1957, který je zaparkován vedle vily a v jistém smyslu supluje domek pro hosty.

Gesnerovi se povedlo navrhnout jednu z nejvýraznějších staveb v Malibu. Není tady mnoho domů, které by takovým způsobem vyčnívaly, ale rovněž byly přívětivé k jejich obyvatelům.

Od roku 2008, z něhož pochází poslední záznam o změně majitele, cena vily výrazně vzrostla. Tehdy stála 3,9 milionů dolarů (66 milionů korun). Dnes britský obchodník Gavin Cain nemovitost prodává za 14 milionů dolarů (336 milionů korun).

Na vilu Havraní oko se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu