Close search

Nejvlivnější "babičky" na sociálních sítích. Výstřední umělkyně i respektovaná módní odbornice

Instagram Zdroj: Instagram

Lidé vždy vzhlížejí k nějakým idolům. Zatímco dříve se na výsluní pozornosti hřály významné osobnosti z oblasti kultury, politiky nebo sportu, digitální věk přinesl i nový typ celebrit. Díky sociálním sítím se dnes jako celebrity profilují i lidé, kterým stačí prostě jen umět komunikovat se svými fanoušky. Budete se divit, ale zdaleka přitom nemusí jít jenom o mladé. Sociální sítě postupně obsadily i ty nejstarší věkové skupiny. Influencery najdeme i v řadách babiček.

Protože jde o umění ovládat sociální média a moderní technologie, první influenceři byli z těch, kteří s technologiemi vyrostli. Těm starším chvíli trvalo, než se naučili ve světě technologií a internetu chodit. Ti nejstarší na to potřebovali času ještě více.

Někteří senioři na novodobé technologické vymoženosti rezignovali, další se však dokázali zorientovat. V současnosti tak mezi influencery najdeme dokonce i seniory, kteří sklízejí obdiv a získávají fanoušky po tisících. Přízeň fanoušků si vychutnávají snad ještě víc než pubertální hvězdičky užívající si svých pět minut slávy.

Sue Kreitzman (79)

Téměř osmdesátiletá Sue dokazuje, že zářivé barvy, výstřední oblékání a extravagantní styl si může dovolit každý, kdo má dost odvahy. Někteří sice hovoří o nevkusu či kýči, ale je mnoho lidí, které si Sue Kreitzman svým stylem získala a rádi ji sledují. Sue Kreitzman, která se promenáduje na sítích asi stejně tak zajímavě jako v ulicích Manhattanu, nad ostatními influencery prostě vyniká, a to nejenom svým věkem.

Linda Rodin (69)

Bude ji sedmdesát a je módní ikonou. Jistě na tom má podíl i její působení v časopise Harper’s Bazaar nebo v galerii. Tato Newyorčanka má jako bývalá stylistka, která spolupracovala například s Halle Berrry nebo Madonnou, skvělý vkus. Nemusí přitom poutat přehnanou extravagancí. Přesto září v mladistvých outfitech a dodává tak jiným ženám inspiraci, jak se popasovat se stárnutím i v době vyznávající kult mládí.

Dagny Carlsson (107)

Sue i Linda jsou sice seniorky, ale pořád o více než dvacet let mladší než dáma, která se označuje jako nejstarší blogerka světa. Dagny Carlsson si počítač pořídila, když jí bylo 99 let. Dnes učí jiné seniory, jak s počítačem zacházet. Svůj čas věnuje blogu, kde zachycuje své vzpomínky i aktuální životní události. Svou vitalitou si získala fanoušky mezi seniory, ale i mezi podstatně mladšími ročníky. Její příběh čtěte zde.

PODÍVEJTE SE NA INFLUENCERKY - SENIORKY DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články