Close search

Nejslavnější novoroční ohňostroje: Které světové metropole nabízejí velkolepou podívanou?

youtube Zdroj: youtube

Po vánočních svátcích, které většina lidí slaví v těsném kruhu rodiny, přicházejí extravagantní novoroční oslavy. Mnozí lidé po celém světě chtějí Nový Rok přivítat výstředně a se vší vervou, jelikož se tak symbolicky loučí se starostmi a problémy uplynulých měsíců a s nadějí vítají příchod nových dnů. Není proto divu, že se světové metropole každý rok předhánějí v tom, která z nich svým obyvatelům nabídne nejlepší ohňostroj.

S příchodem Nového roku nás po celém světě čekají divoké oslavy plné barev a hudby, které tak vyprovodí vše staré a otevřou cestu novému. Koneckonců mnoho lidí věří, že jak provedou silvestrovské oslavy, takovým směrem se budou ubírat i následující cesty jejich života. Které světové metropole se ale proslavily díky svým velkolepým novoročním ohňostrojům?

Singapur

Dechberoucí zážitek nabízí novoroční ohňostroj v Singapuru, který se koná v přístavu Marina Bay. Unikátní světelné představení, které trvá přes 90 minut doprovází hudba a další představení. Tato velkolepá show každoročně láká miliony zvědavých turistů, kteří neváhají cestovat přes půlku světa, aby na Nový Rok mohli být v Singapuru.

Sydney

Australské město Sydney má privilegium, že jako jedno z prvních na světě vítá na svém břehu Nový Rok. Mnohé televizní stanice každou silvestrovskou noc poskytují divákům záběry z velkolepého představení, které si Austrálie připravila pro své obyvatele, ale vůbec i pro diváky z celého světa. První novoroční představení se zde odehrálo v roce 1996 a od té doby se více jak jeden milion lidí přijde na ohňostroj podívat osobně a přes miliardu diváků jej sleduje na televizních obrazovkách. I když celé představení trvá okolo 12 minut, zážitek poskytuje na celý život.

Moskva

Dá se říct, že tradice novoročního ohňostroje v Moskvě patří mezi nejstarší na světě. Jeho počátky se táhnou až na začátek 18. Století. Poprvé se ohňostroj v ruské metropoli konal ještě za vlády ruského cara Petra Velikého a od té doby každý rok oznamuje místním obyvatelům příchod Nového Roku. Moskevské představení se dělí na 2 části, kdy první světla rozzáří nebe nad ruskou metropolí hned o půlnoci a druhá část se spustí v jednu hodinu po půlnoci. Ohňostroj se nekoná ale jenom v centru, organizovaná show probíhá na 30 místech ruského hlavního města.

Londýn

Londýnský novoroční ohňostroj patří mezi ty nejslavnější na světě. I když má toto světelné představení v Anglii dlouhou tradici, v podobě, ve které ho známe dnes, se poprvé konalo v roce 1999. Televizní stanice BBC jej tehdy uspořádala na oslavu nového tisíciletí. Velkolepé představení začíná až poté, co slavný Big Ben odbije půlnoc a za zpěvu davu lidí se spustí světelná show, která rozzáří londýnské nebe.

New York

Newyorský novoroční ohňostroj je známý nejen svojí velkolepostí, ale také tím, že má velkou tradici. První světelnou show na Nový Rok uspořádali v tomto městě v roce 1905 na Times Square. Každý rok se tak na tomto slavném náměstí scházejí tisíce lidí, kteří oslavují příchod nového roku a na velkolepou podívanou neváhají čekat i dlouhé hodiny.

PODÍVEJTE SE NA TY NEJHEZČÍ NOVOROČNÍ OHŇOSTROJE PO CELÉM SVĚTĚ:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu