Close search

Nejoblíbenější české cukroví: Prozradíme nejjednodušší recepty

www.pixabay.com Zdroj: www.pixabay.com

Experimentujete s recepty nebo máte rádi ověřenou klasiku, kterou opakujete každý rok? Které cukroví je vaše “top” ? Za nás vyhrávají rohlíčky, perníčky, linecké a myslivecké knoflíky. Máme pro vás rychlé a jednoduché recepty, se kterými tyto čtyři druhy zvládne každý.

Rohlíčky

  • 340 g Hery
  • 100 g cukru moučka
  • 420 g hladké mouky
  • 160 g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

Suroviny zpracujeme v pevné těsto, které necháme odležet do druhého dne v lednici. Pak tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.

Perníčky

  • 2 ks vejce
  • 500 g hladká mouka
  • 1 ks prášek do perníku
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička strouhaná citronová kůra
  • 1 lžička jedlá soda
  • 250 g cukr moučka
  • 70 g Hera

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den vykrojíme perníčky a pečeme cca 10-15 minut při 180 stupních.

Linecké

  • 200 g Hera
  • 300 g hladká mouka
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 ks žloutek

Znovu vše smíchat v těsto, nechat alespoň 2 hodiny odležet. Pak už stačí jen vyválet a vykrajovat. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Na závěr slepujeme marmeládou.

Myslivecké knoflíky

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • 200 g Hera
  • 2 ks žloutek
  • 1 lžíce rumu

Na sníh:

  • 2 ks bílek
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g mletých ořechů

Na ozdobu: půlky vlašských ořechů

Ze surovin na těsto vypracujeme vláčnou hmotu, kterou dáme odležet do lednice. Sníh vytvoříme klasicky šleháním bílků, při šlehání přisypáváme cukr a nakonec vmícháme ořechy. Z těsta vykrajujeme kolečka, na která klademe sněhové hrudky, vršek zdobíme půlkou ořechu. Pečeme 10 – 15 minut při 160 stupních.

Přejeme dobrou chuť a krásný vánoční čas.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu