Close search

Nejlépe placené herečky si vydělaly přes 4 miliardy: Které hollywoodské hvězdy berou nejvíce?

wikimedia Zdroj: wikimedia

Celosvětově proslulé herečky si rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek pracovních nabídek. Některým z nich se v letošním roce povedlo spolupracovat na úspěšných projektech a zároveň si na účet připsat velké finanční obnosy. Které herečky vydělaly v roce 2019 nejvíce?

I když se v letošním roce mnohým slavným herečkám dařilo ještě více než v tom předešlém, jelikož jejich platy rostly, stále zůstává skutečností, že ženy v Hollywoodu vydělávají mnohem méně než jejich mužští kolegové. Nejlépe placená herečka totiž získala pouze poloviční plat ve srovnání s nejlépe placených hercem. Které herečky se ale v tomto roce mohly pochlubit vysokými výdělky?

Scarlett Johansson

Tato slavná americká herečka dlouhodobě patří mezi nejvíce vydělávající ženy v Hollywoodu. Přesto výše jejího platu, který byl 45,7 milionů dolarů (1,03 miliardy korun) dosahovala pouhé poloviny hodnoty výdělku, který si na účet za rok 2019 připsal nejlépe placený herec, Dwayne Johnson. Ten si totiž ve srovnání s Johansson přišel na 89,4 milionů dolarů (2 miliardy korun). Scarlett Johansson většinu svých financí v letošním roce získala díky roli Black Widow v úspěšném snímku Avengers: Endgame.

Sophia Vergara

Tato televizní hvězda patří mezi nejlépe placené herečky již delší dobu. Tato herečka se proslavila hlavně díky televizní produkci a většinu své slávy si vybudovala díky roli v seriálu Taková moderní rodinka. Vergara si i v letošním roce přišla na vynikající plat, kdy si na účet mohla připsat 44,1 milionů dolarů (992 milionů korun).

Reese Witherspoon

Herečka, která se před mnoha lety proslavila rolí "pravé blondýnky" ušla od té doby dlouhou cestu. Nyní se kromě herečky stala i producentkou a díky úspěchu pokračování seriálu Sedmilhářky (Big little lies) si v tomto roce  přišla na 35 milionů dolarů (788 milionů korun). Witherspoon se ale také vrhla na další televizní produkci a nyní hraje v novém seriálu z produkce Apple TV, The Morning Show.

Nicole Kidman

Slavná herečka australského původu může rok 2019 také považovat za úspěšný. Díky své spolupráci na seriálu Sedmilhářky, kde si zahrála s Reese Witherspoon i Meryl Streep, si přišla na 34 milionů dolarů (765 milionů korun).

Jennifer Aniston

Herečka, která se proslavila díky roli Rachel v seriálu Přátelé si od konce tohoto legendárního televizního počinu vybudovala vynikající filmovou kariéru. V letošním roce si tak Aniston přišla na 28 milionů dolarů (630 milionů korun).

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA NEJLÉPE PLACENÉ HEREČKY V HOLLYWOODU:

Nejčtenější články