Close search

Nejkrásnější místa pro dovolenou, kde mnoho turistů nepotkáte

Pixabay Zdroj: Pixabay

I když každé roční období se hodí na zajímavý výlet nebo dovolenou, přesto v jarních a letních měsících se cestuje nejvíce. Pokud ještě nemáte naplánováno, kam byste vyrazili na dovolenou, tady je několik tipů na krásná a pro turisty celkem neznámá místa.

Jestli se během své dovolené nechcete tísnit na přeplněné pláži, na světě stále existuje mnoho krásných míst, která ještě turisté nenavštěvují v tak hojném počtu.

Setenil de las Bodegas, Španělsko

Toto unikátní španělské městečko se může pyšnit skutečně neobvyklou architekturou. Většina jeho domů byla totiž postavena ve skalním převisu, nebo pod ním. Město, ve kterém žijí necelé tři tisíce obyvatel vzniklo ještě v 1. století n.l. Bohužel doteď není známo, kdo je autorem vynikající myšlenky vybudování domů tímto neobvyklým způsobem.

Svatyně Las Lajas, Kolumbie

Toto poutní místo vzniklo přibližně v polovině 18. století, ale podobu nynějšího neogotického kostela získalo až v polovině 20. století. Bazilika se může pochlubit skutečně zajímavým umístěním, jelikož se nachází ve výšce 100 metrů nad kaňonem, ve kterém protéká řeka Guáitara. Protější strany kaňonu propojuje 50 metrů dlouhý most.

Ostrov Flores, Portugalsko

Tento ostrov, který se nachází v Atlantickém oceánu, je nejzápadnějším obydleným územím Portugalska. Díky unikátním přírodním krásám, které nabízí necelým 4 tisícům svých obyvatel, se ostrov Flores dostal na seznam UNESCO. Rozsáhlé louky plné květin, laguny i sopky dokáží okouzlit každého návštěvníka.

Vesnice Popeye, Malta

Pamatujete si legendární postavu Pepka námořníka, který díky i malé porci špenátu dokázal přemoci ty nejsilnější protivníky? Tak v této „Pepkově“ vesnici se v 80. letech natáčel film věnovaný právě tomuto statečnému námořníkovi a roli ve snímku si střihl Robin Williams. Vesnička se může pochlubit dřevěnými domy, jejichž interiéry zůstaly stejné, jakými byly vytvořeny pro potřeby natáčení.

Huacachina, Peru

Pokud chcete navštívit skutečně neobvyklé místo, jeďte do vesnice. Cesta tam nebude jednoduchá, jelikož bude trvat pět hodin z hlavního města Lima, ale tato jedinečná oáza klidu za to rozhodně stojí. Městečko má pouhých 200 obyvatel svým návštěvníkům nabízí skutečně jedinečný zážitek.

Isola Bella, Itálie

Ostrov Isola Bella, který měří jen 320 x 180 metrů, se nachází Lago Maggiore. Přesto na tomto krásném ostrově najdete honosný palác ze 17. století, který zabírá velkou část jeho území. Zahrada, která je součástí komplexu, nabízí návštěvníkům mnoho krásných květin, soch i oddělených jezírek s lekníny.

Podívejte se v naší galerii na krásná místa, kam byste mohli vyrazit na dovolenou. 

Nejčtenější články