Close search

Nejdražší zvířata na světě: Který domácí mazlíček vás může stát miliony?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Mnoho lidí na světě má v oblibě zvířata a pořizuje si domů mazlíčky, se kterými sdílejí svůj život a těší se vzájemnému přátelství. Někteří mazlíčci ale dokáží svého páníčka přijít velmi draho a to jenom při pouhé koupi. Jaká nejdražší zvířata si mohou zájemci pořídit?

V dnešní době si jako domácího společníka můžete vybrat jeden z mnoha druhů zvířat. Pokud ale chcete neobvyklého živočicha, připravte se na to, že vás nejspíš vyjde celkem draho. Avšak skoro stoprocentně částka nebude tak vysoká, jako u těchto nejdražších zvířat na světě.

Green Monkey

Pokud máte slabost pro závodní koně, tak si buďte jisti, že rychlý hřebec vás přijde pěkně draho. Přesto se rekordmanem, a to dokonce i mezi takto elitními zvířaty, stal hnědák Green Monkey, který vyšel svého majitele na 16 milionů dolarů (přibližně 320 milionů korun). Kůň pro svého nového majitele ale odjezdil pouze další tři závody a šel do důchodu.

Kráva Missy

Umíte si představit, že byste utratili 1,2 milionu dolarů (27 milionů korun) za krávu? Přesně tuto cenu zaplatil chovatel za krávu jménem Missy, která vyhrála prestižní soutěž Western Fall National Show North America’s Grand Champion. Díky svému titulu se tak zapsala do historie jako jedno z nejdražších zvířat na světě.

Tibetský mastiff

Tento pes patří mezi nejvzácnější druhy na světě. Zvíře o průměrné velikosti více jak 70 centimetrů a váze přes 65 kilogramů je natolik vzácné, že se cena za čistokrevného jedince pohybuje okolo 7 tisíc dolarů (158 tisíc korun), ale může se vyšplhat až na 582 tisíc dolarů (13,1 milionu korun).

Sir Lancelot Encore

Když manželský pár Nino a Edgar Otto přišli v roce 2008 o svého milovaného psa Sira Lancelota, rozhodli se, že si místo nového mazlíčka pořídí klon svého zesnulého čtyřnohého přítele. Tímto způsobem přišel na svět labrador Sir Lancelot Encore, který své majitele vyšel na 155 tisíc dolarů (3,5 milionu korun).

Bílý lev

Pokud byste si chtěli pořídit exotického mazlíčka a máte k tomu dostatek prostředků, můžete si koupit bílého lva. Mládě vás vyjde na 138 tisíc dolarů (3,1 milionu korun), jelikož bílý lev je velmi vzácný a pohybuje se pouze v oblasti Jihoafrické divočiny. Údajně na Zemi zůstalo přibližně 300 posledních jedinců tohoto druhu.

NA FOTOGRAFIE NEJDRAŽŠÍCH MAZLÍČKŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články