Close search

Nejdražší rezidence v USA na prodej: Majitel chce za luxusní sídlo rekordní částku 5 miliard

Courtesy of Hilton Hyland Zdroj: Courtesy of Hilton Hyland

Nejdražší dům v USA je na prodej za neuvěřitelných 225 milionů dolarů (5 miliard korun). Rozlehlé sídlo, které se nachází ve státě Kalifornie, dříve patřilo miliardáři a zakladateli sítě hotelů Hilton. Nyní může patřit každému, kdo na něho bude mít. Jak vypadá nemovitost, která mezi jinými luxusními nemovitostmi vyniká také mimořádně vysokou cenou?

Luxusní rezidence, která se může pochlubit rozlohou skoro čtyři tisíce metrů čtverečních se nachází v proslavené a velmi drahé čtvrti Bel-Air. Nemovitost s názvem Casa Encantada se nedávno objevila na americkém realitním trhu a vzbudila zájem svojí neobvyklou cenou. Pokud se totiž sídlo prodá za požadovaných přibližně 5 miliard korun, bude se jednat o nejdražší prodanou nemovitost v USA v moderní historii.

Bohatá historie

Sídlo bylo vybudováno ve třicátých letech minulého století pro vdovu po bohatém továrníkovi. V roce 1950 si nemovitost nekoupil nikdo jiný než známý hotelový magnát Conrad Hilton za 250 tisíc dolarů, což by v dnešní době odpovídalo 2,4 milionu dolarů (54 milionu korun). Dům si později pořídil CEO a předseda společnosti Dole Food, David Murdock, za 12,5 milionu dolarů. Ten jej v roce 2000 prodal už za 94 milionů dolarů (podle tehdejšího kurzu 3,6 miliardy korun) finančníkovi Davidu Winnickovi.

Rekordní částka

Nynější majitel požaduje za proslavenou nemovitost částku 5 miliard korun. Sídlo se totiž kromě luxusního vybavení a vzhledu může také pochlubit zajímavou historií, jelikož v jeho pokojích se procházely nejvýznamnější osobnosti americké historie, ať už se jednalo o celebrity nebo politiky.

Požadovaná částka je také označována za rekordní, jelikož za tuto hodnotu nebyl v USA nikdy prodán žádný dům. Rozhodně se ale nejedná o nejdražší sídlo na světě. Pokud by podle znalců byl někdy na prodej například sám Buckinghamský palác, královna Alžběta II. by podle odhadů za něj směle mohla požadovat minimálně 30 miliard korun.

Jak vypadá nejdražší dům v USA? PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články