Close search

Oprah Winfrey a spol.: Nejbohatší ženy světa, které se vypracovaly od nuly

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Někomu se poštěstí zdědit velký majetek či dobře vydělávající společnost po předcích, jiní se musejí usilovně vypracovat sami. I když pomyslnému žebříčku nejbohatších lidí na světě tradičně vévodí muži, existuje řada žen, které se díky svým nápadům a pracovitosti staly miliardářkami. Tady je jejich přehled.

Gina Rinehart

Tato Australanka je nejbohatší ženou ve své rodné zemi a může se pochlubit majetkem 15,5 miliard dolarů (349 miliard korun) a pozicí CEO ve společnosti Hancock Prospecting, která se zabývá těžbou železné rudy a zemědělstvím. I když Rinehart nebyla zakladatelkou společnosti, tu totiž vybudoval v roce 1955 její otec Lang Hancock, povedlo se jí zadluženou firmu na pokraji bankrotu zachránit a Rinehart tak vybudovala skutečné impérium, které jí přináší její bohatství.

Wu Yajun

Tato podnikatelka je jednou z nejbohatších lidí v Číně a časopisem Forbes byla dokonce označena jako nejbohatší žena, která se o svůj majetek zasloužila sama. Yajun je zakladatelkou realitní společnosti Longfor Properties, ale než se z ní stala miliardářka, mnoho let pracovala jako technik v továrně s platem 16 dolarů měsíčně. Chvíli také působila jako novinářka a pro založení realitní společnosti se rozhodla až ve chvíli, kdy si těžce vydělala na svůj první byt, který jí ale nedokázal poskytnout důstojný život. Nyní si Yajun může s majetkem okolo 10 miliard dolarů (225 miliard korun) dovolit jakoukoli nemovitost na světě.

Diane Hendricks

Tato Američanka je další ženou, které se povedlo vybudovat výdělečnou firmu a získat tak mnohamiliardové jmění pomocí vlastních zásluh. Majetek Diane Hendricks je odhadován na 7 miliard dolarů (157 miliard korun). Její společnost ABC Supply je největším distributorem střech, oken a dalších stavebních materiálů v celých Spojených státech amerických. Hendricks své podnikání založila s již zesnulým manželem Kenem, který byl pokrývačem a ona tehdy prodávala domy.

Meg Whitman

Tato známá americká obchodnice a podnikatelka působila na vedoucích pozicích v mnoha významných společnostech jako Walt Disney, byla CEO technologického gigantu Hewlett Packard a online bazaru eBay. Díky své práci a působení ve významných firmách se může pochlubit majetkem 3,8 miliard dolarů (85,5 miliardy korun).

Marian Ilitch

Díky síti restaurací Little Ceasars Pizza si podnikatelka Marian Ilitch přišla na 3,7 miliardy dolarů (83 miliardy korun). Tyto restaurace Ilitch založila v roce 1957 spolu se svým manželem.

Oprah Winfrey

Slavná americká moderátorka a životní guru pro mnohé televizní diváky se díky svému úsilí dostala k majetku v hodnotě 2,6 miliardy dolarů (58,5 miliardy korun). Nejenže Winfrey dlouhé roky vedla nejsledovanější televizní pořad v USA, také vybudovala výdělečný mediální dům.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ŽENY, KTERÉ SE DÍKY VLASTNÍMU ÚSILÍ STALY MILIARDÁŘKAMI: 

Nejčtenější články