Close search

Nejbohatší muž světa Jeff Bezos dokončuje rozvod s manželkou. Za každý rok společného života jí zaplatí 34 miliard

Youtube Zdroj: Youtube

Sečteno, podtrženo. Jeden z nejdražších rozvodů v historii se blíží ke konci. Nejbohatší člověk světa - zakladatel Amazonu Jeff Bezos - se podle posledních zpráv definitivně dohodl s manželkou MacKenzie na vyrovnání, které z ní udělá jednu z nejmovitějších žen planety. Čemu se bude věnovat?

Jeff a MacKenzie Bezosovi se dohodli, že půjdou od sebe, když se provalila jeho nevěra. Bezos měl totiž vztah s dlouholetou rodinnou přítelkyní Lauren Sanchezovou. Manželé, kteří spolu byli čtvrt století, proto požádali o rozvod a nyní se budou dělit o skutečně velký majetek.

Jeff Bezos, který je zakladatelem a šéfem internetového gigantu Amazon, je totiž nejbohatším člověkem planety a jeho jmění, o které se strhla velká právní bitva, je odhadováno na 157 miliard dolarů (3,5 bilionu korun). Téměř už exmanželé by měli rozvod dořešit již tento týden. Pak se z MacKenzie stane miliardářka.

Podle oficiálních sdělení by si měla přijít na 38 miliard dolarů (847 miliard korun), což z ní udělá čtvrtou nejbohatší ženu na světě. MacKenzie se údajně vzdá veškerých svých práv, které má vůči médiu Washington Post, nebo k firmě Blue Origin (poskytovatel letů do vesmíru, pozn. red.). Bezosovi také zůstane 75 procent jejich společného podílu ve firmě Amazon a veškerá hlasovací práva vůči této firmě bude mít v rukou také on. I po rozvodu pak Bezos zůstane v čele pomyslného žebříčku nejmajetnějších lidí světa.

Těžké začátky

Dvojice spolu strávila více než 25 let. Setkali se ale mnohem dříve na přijímacím pohovoru, kdy se MacKenzie ucházela o pracovní pozici v newyorském fondu D. E. Shaw. Bezos tehdy daný pohovor vedl. Později měli kanceláře vedle sebe a MacKenzie v roce 2013 pro časopis Vogue uvedla, že se zamilovala do Jeffova charakteristického smíchu, který se z jeho místnosti často ozýval.

Bezosovi se vzali v roce 1993 a poté se Jeff rozhodl odejít ze zaměstnání, aby mohl založit vlastní projekt. Jeho manželka mu pomáhala při zrodu Amazonu, spravovala účetnictví a byla jednou z klíčových postav firmy, která vznikla jako online knihkupectví.

Sama MacKenzie měla přitom vždy k literatuře blízko. Vystudovala prestižní Princetonskou univerzitu, kde se věnovala anglickému jazyku a tvůrčímu psaní. Učil ji i známý spisovatel Toni Morrison, který získal Nobelovu cenu za literaturu a také Pulitzerovu cenu. Sám spisovatel se o MacKenzie vyjádřil jako o jedné z nejschopnějších studentek, kterou kdy učil.

Co dál?

MacKenzie nedávno zveřejnila příspěvek na svých sociálních sítích, kde se zavázala, že polovinu svého majetku věnuje na charitu. Stala se tak součástí platformy The Giving Pledge, kterou založili miliardáři Warren Buffett a Bill Gates. Ta vyzývá zámožné, aby věnovali své peníze na dobročinnost. Bezos také v nedávném veřejném příspěvku uvedl, že svoji stále ještě manželku v její činnosti zcela podporuje a je na ni pyšný.

MacKenzie se ale filantropii věnuje již nějakou dobu - založila webové stránky Bystander Revolution, které mají za úkol šířit osvětu na téma kyberšikany. Na webu se objevují i vyjádření slavných hvězd jako je Laurna Dern, Salma Hayek, Elizabeth Banks, Jaime Lee Curtis. Bývalá partnerka šéfa Amazonu nyní ale o konkrétních plánech nemluví, uvádí jen, že se těší na to, co jí život nyní přinese.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA NEJBOHATŠÍ ROZVÁDĚJÍCÍ SE PÁR NA SVĚTĚ!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu