Close search

Nejbohatší lidé na světě řídí obyčejná auta: Které běžně dostupné vozy si oblíbili miliardáři?

Wikipedia Zdroj: Wikipedia

Mnoho úspěšných podnikatelů a světových miliardářů má kromě velkého úspěchu společnou jednu další věc. Jedni z nejbohatších lidí na světě si vůbec nepotrpí na drahá a luxusní auta. Takže pokud byste na silnici předjížděli zakladatele internetového gigantu Amazon, Jeffa Bezose, tak to nejspíš ani nepoznáte, jelikož jezdí v celkem skromném voze. Kteří další miliardáři se vyhýbají luxusním automobilům?

Velké peníze přinášejí svým majitelům ještě větší možnosti, ale někteří miliardáři se rozhodli, že své finance rozhodně nebudou investovat do drahých aut. I když k jejich životu často patří luxusní rezidence, dovolené i oblečení, je zajímavé, že na přepych za volantem si jedni z nejbohatších lidí na světě nepotrpí. Je možné, že díky svému úspěchu se nepotřebují na veřejnosti prezentovat pomocí drahých vozidel. Takže pro některé řidiče a možná i dopravní policisty bývá někdy velkým překvapením, když za volantem obyčejného automobilu uvidí například zakladatele sociální sítě Facebook, Marka Zuckerberga. Kteří miliardáři si ale vybrali obyčejná auta?

Jeff Bezos

Celosvětově známý zakladatel společnosti Amazon a nejbohatší muž na světě, Jeff Bezos, který se může pyšnit odhadovaným majetkem v hodnotě 117 miliard dolarů (2,6 bilionu korun) by si mohl dovolit vystavit ve své garáži nejluxusnější a nejdražší auta na světě. Bezos však dává přednost automobilu Honda Accord. První model tohoto vozu byl z roku 1996, později, v roce 2013, jej však vyměnil a pořídil si nové auto. Modelu však zůstal věrný a stále jezdí svojí oblíbenou Hondou.

Jack Ma

Spoluzakladatel konglomerátu Alibaba Group a druhý nejbohatší podnikatel v Číně, Jack Ma, vlastní majetek v hodnotě okolo 37,3 miliardy dolarů (840 miliard korun). Takové množství peněz dokáže jejich majiteli pořídit skutečně vytříbená a drahá vozidla, avšak k překvapení mnohých, Jack Ma byl viděn, jak řídí čínský crossover Roewe RX5 SUV.

Larry Page

Miliardář a spoluzakladatel společnosti Alphabet a Google, Larry Page, díky svému úspěšnému podnikání nyní vlastní majetek okolo 53,5 miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tato neuvěřitelná částka z něj dělá jednoho z nejbohatších lidí na světě, avšak Page nepatří mezi boháče, kteří svůj majetek vystavují na obdiv. Kromě toho, že Page žije v na své poměry ne moc drahém domě ve městě Palo Alto, který jej vyšel na několik milionů dolarů, zároveň si nepotrpí ani na drahá auta. Page má zcela obyčejné auto Toyota Prius, které s oblibou řídí.

Alice Walton

Být členem nejbohatší rodiny na světě, jejíž majetek přesahuje 190 miliard dolarů (4,3 bilionu korun) dává člověku možnost žít na vysoké noze. Alice Walton, jejíž rodina vlastní americký obchodní řetěz Walmart, který zdědila po svém otci spolu se svými bratry, ale mezi takové lidi rozhodně nepatří. Pouze její část jmění se odhaduje na 53,6 miliard dolarů (1,2 bilionu korun), což z ní dělá druhou nejbohatší ženu na světě. Alice Walton si ale vybrala trochu jinou životní cestu a stala se z ní kurátorka a filantropka umění, je zároveň velmi zaneprázdněnou ženou, která každý den jezdí ve svém oblíbeném autě Ford F-150, který si pořídila ještě v roce 2006 za pouhých 41 tisíc dolarů (922 tisíc korun).

Mark Zuckerberg

Spoluzakladatel společnosti Facebook již dlouhodobě obsazuje první příčky na seznamu nejbohatších lidí na světě. Jeho celkové jmění se odhaduje na 74,4 miliard dolarů (1,8 bilionu korun). Luxusu se zcela nevyhýbá, jelikož si v roce 2014 koupil jedno z nejluxusnějších aut, Pagani Huayra za 1,4 milionů dolarů (31,5 milionu korun). Ale pro vyřízení každodenních povinností Zuckerberg používá vozy Honda Fit nebo Volkswagen Golf GTI.

PODÍVEJTE SE NA BĚŽNÁ AUTA, KTERÁ ŘÍDÍ SVĚTOVÍ MILIARDÁŘI:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu