Close search

Nejbohatší lidé na světě: Kdo se stal v letošním roce miliardářem?

Instagram Zdroj: Instagram

I když vlastní podnikání nese mnohá rizika, kdy nejmenší chyba může negativně ovlivnit chod celé společnosti, přesto se některým zakladatelům daří své firmy nejen držet nad vodou ale dokonce z nich udělat výnosný byznys. Kdo se v roce 2019 stal poprvé dolarovým miliardářem?

Prosadit v dnešní době svoji společnost na trhu je pěkný oříšek. Podnikatel musí mít často originální nápad, dobré kontakty, nebo neutuchající chuť jít si za svým cílem. Málokdy se stane, že společnost získá popularitu ze dne na den, takže budování firemního jména si vyžaduje dlouhé roky náročné práce. Některým podnikatelům se ale v roce 2019 dařilo natolik, že díky úspěchu svých společností dosáhli vysokých výdělků a získali tak status dolarového miliardáře.

Kosmetika Kylie Jenner

Člence nejznámějšího rodinného klanu na světě, Kardashian-Jenner, se dokonce v roce 2019 podařil dvojitý úspěch. Kylie Jenner, která v srpnu oslavila teprve své 22 narozeniny se podle magazínu Forbes stala nejmladší dolarovou miliardářkou na světě. Jenner tak tohoto prvenství zbavila Marka Zuckerberga, zakladatele sociální sítě Facebook, který byl až do tohoto roku považován za nejmladšího miliardáře na světě, ten si ke svému bohatství přišel vlastními silami. A právě toto v hodnocení magazínu mnozí kritici rozporují, jelikož Jenner, které velké výdělky přinesla její kosmetická značka, Kylie Cosmetics, měla velkou fanouškovskou základnu díky popularitě své rodiny a televiznímu pořadu, ve kterém vystupovala s dalšími členy své rodiny od svých dětských let.

Proactiv, Katie Ronan a Kathy Fields

Dvě bývalé studentky medicíny, Katie Ronan (64) a Kathy Fields (61), které se potkaly po ukončení školy se díky svému dermatologickému zaměření rozhodly vyrábět kosmetiku Proactiv. Jejich značka se proslavila po celém světě, jelikož je určena pro lidi, kteří mají problém s akné. Ronan a Fields vytvořily síť více jak 300 tisíc kosmetických konzultantů, kteří prodávají jejich produkty. Výhodný byznys nyní každé z žen pomohl k majetku okolo 1,5 miliardy dolarů (34 miliardy korun).

Producent Jay-Z

Slavný rapper a hudební producent Jay-Z si během své třicetileté kariéry v šoubyznysu dokázal vydělat nemalé jmění. Avšak výdělky z vyprodaných koncertů a úspěšných alb tvoří jenom malý zlomek jeho majetku. Jay-Z se během let začal věnovat různorodému podnikání a dokázal uzavřít úspěšné obchody v oblasti módy a zábavního průmyslu. Manžel zpěvačky Beyoncé má tak vlastní značky oblečení i alkoholu a dokonce i streamovací platformu Tidal. Nyní se hodnota jeho majetku odhaduje okolo 1 miliardy dolarů (22,5 miliardy korun).

Slack, Stewart Butterfield

Zakladatel a CEO společnosti Slack, která vede stejnojmennou komunikační platformu se v červnu roku 2019 oficiálně stal miliardářem. Stewart Butterfield se ale může pochlubit dalšími úspěšnými firmami, které založil, jelikož platforma Slack není jeho prvním počinem. Butterfield předtím založil Flickr, online úložiště fotografií, které dnes částečně funguje jako jistá internetová fotobanka. V roce 2013 ale Flickr prodal společnosti Yahoo za 20 milionů dolarů (450 milionů korun). Butterfieldův majetek se tak v červnu vyšplhal na hodnotu 1,6 miliardy dolarů (36 miliard korun).

Canada Goose, Dani Reiss

CEO celosvětově známé společnosti Canada Goose, která se zabývá výrobou a prodejem luxusního sportovního oblečení a vybavení podle magazínu Forbes v roce 2019 také překročil magickou hranici 1 miliardy dolarů. Dani Reiss, jehož majetek se odhaduje na 1,3 miliardy dolarů (29 miliard korun), převzal vedení společnosti, kterou založil jeho dědeček v roce 2001. A vzhledem k tomu, že luxusní oblečení této značky nemá o kupující nouzi, podařilo se Reissovi dostat na seznam miliardářů.

KDO SE STAL V TOMTO ROCE MILIARDÁŘEM ZJISTÍTE VE FOTOGALERII:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu