Close search

Nedaří se v práci? Možná máte tyto zlozvyky, které ničí vaši produktivitu

Pixabay Zdroj: Pixabay

Dosáhnout úspěchu v zaměstnání, nebo v osobním životě jistě patří k cílům mnohých z nás. Pokud ale vaše plány nevycházejí tak, jak si přejete, je možné, že děláte některé chyby, které snižují vaši produktivitu. A tím vám brání dosáhnout stanovených cílů. Jakému chování je v takovém případě lepší se vyhnout?

Bohužel ne vždy naše plány vycházejí tak, jak bychom si to přáli. Někdy může snížit vaši produktivitu a výkonnost okolí, na které můžete mít vliv jenom částečně. Častěji však bývá chyba v samotné povaze jedince a tato situace může mít za následek neúspěch v práci a pomalý kariérní růst.

Žádná organizace

Mnozí nemají rádi plánovaní. Koneckonců, když musíte sedět přes osm hodin v práci, je celkem jednoduché si říct, že „přeci za tu dobu něco uděláte“. Bohužel tento přístup ale velmi snižuje vaši pracovní efektivitu. Pokud nebudete mít přesný plán a nevyjasníte si na daný den priority, objeví se mnoho situací a úkolů, které můžete začít řešit kvůli urgenci přednostně a zapomenete tak na skutečně důležité povinnosti.

Udělám to později

Tady platí staré dobré přísloví, co můžeš udělat hned, neodkládej na zítřek. Nikdy totiž nevíte, do jaké situace se můžete následující den dostat. Pokud tedy máte čas splnit veškeré potřebné úkoly v jeden den, snažte se tak učinit.

Raději až v noci

V otázkách pracovního výkonu jsme svým největším nepřítelem. Další zlozvyk, který může bránit v dosažení větší produktivity, je snaha pracovat po večerech. Pokud patříte mezi jedince, kteří se považují za "sovy", tedy ty, kterým se lépe pracuje v noci. Pak pamatujte, že odkládání povinností na večerní hodiny se vám může vymstít. Nejenže riskujete, že kvůli únavě nebudete moci ve své práci pokračovat, ale také si ponocováním zhoršujete kvalitu spánku.

Tohle nepůjde

Cesta k úspěchu, nebo vlastní spokojenosti není jednoduchá a každý si častokrát musí najít svůj vlastní způsob, jak se vypořádat s problémy. Rozhodně ale není dobré okamžitě zamítat určité možnosti řešení s tím, že si jednoduše nemyslíte, že by mohly fungovat. Zkoušet nové věci s určitou dávkou opatrnosti se může někdy vyplatit.

Pár hodin spánku stačí

Pokud patříte mezi jedince, kteří jsou přesvědčeni, že jejich tělu stačí jenom několik hodin odpočinku, pak si koledujete nejen zhoršení vašeho pracovního výkonu, ale hlavně o zdravotní problémy. Lidské tělo potřebuje minimálně osm hodin kvalitního spánku, během kterých načerpá energii a vy budete moci ve své práci pokračovat dál.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu