Close search

Nechcete zbytečné problémy v práci? Tohle chování si v zaměstnání odpusťte

pixabay Zdroj: pixabay

Dospělý člověk stráví v zaměstnání přibližně jednu třetinu svého života. Během této neuvěřitelně dlouhé doby, kdy se často pokouší splnit včas zadané úkoly a vybudovat si kariéru, se každý čas od času dopustí určitých chyb. Nedorozumění na pracovišti jsou zcela běžná, pokud si ale nechcete zbytečně kazit svoji reputaci, rozhodně si toto chování v kanceláři odpusťte.

V zaměstnání se můžete setkat s velkým množstvím situací, které vás mohou rozhodit,vykolejit, nebo rozzlobit. Nehledě na to, jaké pocity vás v daný moment naplňují, musíte pamatovat na to, že se nacházíte v prostředí, kde vám příliš silné emoce a horlivé reakce mohou silně ublížit. Také vaše každodenní činnost a komunikace s kolegy bude mít vliv na vývoj vaší reputace, takže pro vás bude rozhodně lepší, pokud těchto několik činností prostě dělat nebudete.

Lhaní si odpusťte

I když od dětství všichni víme, že lhát se nemá, tak v dospělosti na to občas zapomínáme. Podobnému chování v zaměstnání je ale potřeba se vyhnout, jelikož lež je zcela neprofesionální a podobné jednání může negativně ovlivnit a ohrozit práci ostatních. Pokud si myslíte, že je lhaní jednoduchým řešením problémů, které vám pomůže zakrýt vaše chyby, pak vězte, že dříve nebo později se tyto chyby stejně projeví a při následném řešení vám ani sebelepší lež nepomůže.

Cizí úspěchy

Každý úspěch musí být oceněn a přiznán tomu, kdo se o něj zasloužil. Rozhodně si nikdy nepomůžete tím, pokud si přisvojíte cizí zásluhy. Dříve nebo později totiž stejně vyjde najevo, kdo se zasloužil například o zdárné řešení náročné komunikace s klientem, nebo komu se povedlo nehledě na komplikace, dotáhnout zadaný projekt do konce.

Pomlouvání

I když můžete mít pocit, že šíření informací ohledně kolegů a nadřízených, probíraní jejich osobního života, nebo profesních výkonů, k práci prostě patří, pak jste na omylu. Nejen, že se můžete podílet na šíření nepravdivé informace týkající se jednoho z vašich kolegů, ale také sebe prezentuje ve velmi špatném světle. Až příště budete chtít někomu do ucha pošeptat další velké tajemství, myslete na to, že vám by se určitě také nelíbilo, kdyby se o vás vaši spolupracovníci takto bavili.

Hlavně v klidu

V zaměstnání se často dostaneme do komplikací, časové tísně a stresu. Podobné situace mohou vždy vyvolat vlnu silných emocí, ale před tím, než si půjdete vyřizovat účty s kolegou, nebo dokonce šéfem, pamatujte, že jakékoli projevy agrese v práci jsou zcela nemístné. Pokud se poddáte svým citům, žádné komplikace rozhodně nevyřešíte a svoji situaci si naopak zhoršíte. Nehledě na to, jak vás může vaše práce i okolí štvát, zkuste se na chvíli zamyslet nad následky, které vás po hádce na pracovišti mohou potkat a zda by váš problém nešlo vyřešit civilizovaným způsobem.

JAK SE ROZHODNĚ NECHOVAT V ZAMĚSTNÁNÍ SE DOZVÍTE V GALERII:

Nejčtenější články