Close search

Naučte se těmto zvykům a změní se vám život k lepšímu

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Jeden správný zvyk může mít nedozíravé pozitivní následky na celý váš život. Stejně tak i naopak: některé (zlo)zvyky bysme nejraději zadupali míle pod zemský povrch. Jak se ale naučit těm správným zvykům?

Pocit, že nic nestíháme, není snad nikomu cizí. Pakliže ne, gratulujeme, jste šťastný člověk! V záplavě úkolů, mailů a deadlinů je těžké si v každodennosti úkolů zorganizovat čas a priority.

Stanovte si tři priority denně

Stanovte si tři úkoly, které si ráno zapíšete na papír nebo do poznámek na telefonu. Ze začátku by měl být daný úkol maličkost, kterou splníte maximálně za 10 minut. Večer si odškrtněte, zda jste daný úkol splnili.

Číst, číst a číst

Vymezte si alespoň dvacet minut na čtení. Před spaním, při cestě do práce, u snídaně. Nejen že se vám rozšíří obzory, ale vyvstanou nové otázky a odpočinete si od každodenní reality. Knihy jsou také ideálním a zajímavým konverzačním tématem, pokud se chcete vyhnout každodennímu smalltalku o počasí.

Auto nechejte doma

Člověk by měl denně ujít minimálně 8 000 - 10 000 kroků. Zvládnete to? Pro jednou nechejte auto doma a do práce využijte jiný dopravní prostředek. Kolo, koloběžka, nebo veřejná doprava. Nejen že vám poděkuje příroda, nebudete muset být zaseknutí v dopravní zácpě a v MHD se můžete začíst do knihy, kterou dlouho odkládáte.

Koruna ke koruně a je z vás boháč

Kam všechny ty peníze mizí? Věřte, že se budete divit, kolik utratíte za nepotřebná kafíčka a oblečení, které si vezmete jen jednou na sebe. Zkuste si vytvořit pravidla: v peněžence máte moc drobných? Každou dvacetikorunu nebo padesátikorunu, která se vám dostane do ruky, odložte do prasátka. Za pár měsíců budete mít na kratší dovolenou. 

Jaké další zvyky byste měli zakomponovat do vašeho každodenního života? Pokračujte ve čtení ve fotogalerii:

 

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu