Close search

Narodil se ve srubu, který si sám postavil... Vtipy opředený Chuck Norris slaví 79! Víte, že má indiánské předky?

Archiv Zdroj: Archiv

Pro všechny už asi navždy zůstane zapsaný jako Walker, Texas Ranger. A také jako ten, o kterém se říká nespočet vtipů. Pětinásobný otec Chuck Norris a tvůrce vlastního bojového umění dnes slaví 79. narozeniny. Co o něm nejspíše nevíte?

Podívejte se do galerie na nejpovedenější vtipy o Chucku Norrisovi.

Je to jediný člověk, který předběhne vlastní stín. Jako jediný dojel na konec kruhového objezdu. A když dělá kliky, nepotřebuje k tomu ruce. Ano, podobných vtipů o Chucku Norrisovi jsou stovky, možná i tisíce. Když se ale 10. března 1940 v Oklahomě ve Spojených státech jako nejstarší ze tří synů narodil, jmenoval se ještě Carlos Ray. Tak zní jeho vlastní jméno.

Jeho otec byl příslušníkem indiánského kmene Cherokee a matka byla irská baptistka. Norris sám sebe označil za plaché dítě, které tehdy nikdy v ničem nevynikalo. Leda snad v péči o sourozence. Otec byl totiž alkoholik, který se doma moc nezdržoval, a o mladší bratry se staral právě Chuck. Ve dvanácti letech se s matkou a sourozenci přestěhovali do Kalifornie. 

Trénoval v armádě

Po střední škole se oženil se svou první velkou láskou Diannou, se kterou má tři děti, a vstoupil do služeb amerického letectva. Zatímco byl umístěn na letecké základně v Jižní Koreji, zdokonaloval se v bojových uměních. V roce 1962 službu opustil a začal pracovat jako učitel karate. A stal se úpěšným podnikatelem.

V šedesátých letech otevřel Norris více než třicet škol karate. V roce 1968 získal karatistický titul mistra světa ve střední váze. A udržel si ho až do roku 1974, kdy odešel do sportovního důchodu. Norris vyučoval i řadu známých osobností - například Priscillu Presley nebo herce Steva McQueena, který byl i jeho dobrým přítelem. Právě on přivedl Chucka k herectví.

V roce 1972 si Norris zahrál svou první filmovou roli - po boku Bruce Leeho ve filmu Cesta draka. Následovala řada úspěšných snímků - například Delta Force, Nezvěstní v boji, Osamělý vlk McQuade a další. Poté šla jeho sláva poněkud do ústraní, ovšem jen do roku 1993, kdy se objevil jako Cordell Walker v hlavní roli populárního seriálu Walker, Texas Ranger, který se natáčel do roku 2001. Pro nás Čechy je zajímavý ještě jeden moment - to když vystupoval v reklamách na jednoho z tuzemských mobilních operátorů... 

V roce 1990 založil bojové umění Chun Kuk Do, které kombinuje hned několik stylů. Po světě existují desítky škol, v Evropě například v Norsku, a v Chun Kuk Do se dokonce pořádá i mistrovství světa. V roce 1998 se pak Chuck Norris znovu oženil. Tentokráte s bývalou modelkou Gennou O'Kelly. V roce 2001 se jim narodila dvojčata.

Hrdina bezpočtu vtipů

Chuck Norris se stal námětem stovek krátkých vtipů. Tzv. fakta o Chucku Norrisovi (anglicky Chuck Norris facts) jsou všechna veskrze na téma jeho smyšlené dokonalosti. Podívejte se do galerie, vybrali jsme pro vás ty nejpovedenější!

Nejčtenější články