Close search

Na prodej je panství, které patřilo vnučce prezidenta Lincolna: Jak luxusní sídlo vypadá nyní?

Courtesy of Handsome Properties Zdroj: Courtesy of Handsome Properties

Pokud patříte mezi příznivce americké historie a máte několik milionů dolarů, můžete si koupit historicky významné sídlo, které kdysi patřilo jedné z vnuček samotného prezidenta Abrahama Lincolna. I když má dům neocenitelnou historickou hodnotu, svým nynějším majitelům slouží jako luxusní sídlo. Zájemce o tuto unikátní nemovitost bude muset zaplatit 14,9 milionů dolarů (335 milionů korun), a to se zdaleka nejedná o tu nejvyšší cenu, za jakou chtěli majitelé dům prodat.

Ve městě Charleston, které se nachází v americkém státě Jižní Karolína, se nyní prodává přepychové sídlo, které je jedinečnou kombinací sofistikovaného designu a historických událostí. Místní věhlasné sídlo The Sword Gate House, které je starší více než 200 let se prodává za 335 milionů korun. Sídlo je součástí místních dějin a jedním z nejvýraznějších představitelů dobového stylu a architektury. Nehledě na svůj historický význam však majitelé před dvaceti lety provedli nákladnou rekonstrukci, aby si dům zachoval své architektonické rysy, ale zároveň odpovídal moderním potřebám pro život.

Jedinečná historie

Panství The Sword Gate House získalo svůj název díky jedinečné ručně vyráběné železné bráně, která slouží jako hlavní vchod na pozemek. Historické sídlo se může pochlubit další jedinečnou vlastností, v roce 1930 si jej totiž koupila vnučka bývalého amerického prezidenta Abrahama Lincolna, Jessie Lincoln Randolph. Avšak nehledě na krásu této rezidence, v něm nikdy nežila, přesto si dům také tímto způsobem zachovává svoji historickou váhu. Předtím dům sloužil například jako tradiční místní hostinec, nebo jako internátní škola pro mladé dívky.

Novodobé vybavení

A co může luxusní nemovitost nabídnout majitelům v 21.století? Kromě svého jedinečného propojení s místními dějinami se jedná o velmi prostorný dům. Nynější majitelé zde před lety zařídili nákladnou rekonstrukci, aby dům odpovídal jejich potřebám, avšak nejmodernější částí sídla je rozhodně kuchyně, která je plně vybavená a dokáže uspokojit potřeby i velké rodiny. Jinak si dům zachovává vintážní styl a každým svým coulem připomíná majitelům, na jak významném místě žijí.

Dům pro hosty

Noví majitelé tak budou mít k dispozici rozlehlý pozemek, na kterém najdou magnolie starší než 180 let. Součástí domu je i garáž, kam mohou zaparkovat své automobily. Mimo jiné se na pozemku nachází velký venkovní bazén, který využijí v horkých letních měsících a jedna část domu, kde kdysi stávaly kočáry, je nyní předělaná na dům pro hosty.

Nejvíce ale majitele nejspíš potěší honosné interiéry, které jsou, nehledě na svůj tradiční vzhled, plně vybaveny pro moderní život. V domě se nachází několik zcela funkčních krbů. Sídlo svému novému majiteli nabídne také devět plně vybavených ložnic a několik prostorných koupelen. Je ale otázkou, jak velkou slevu si seriózní zájemce může vyjednat, jelikož prodejce již dům několikrát zlevnil. Na začátku roku 2016 například majitelé za sídlo požadovali 19,5 milionů dolarů (439 milionů korun), nyní je cena výrazně nižší.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII NA DŮM, KTERÝ KDYSI PATŘIL VNUČCE LINCOLNA:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu