Close search

Mýtus jménem Gurning Man: Před 40 lety měl děsit ženy po celém Glasgow

Pixabay Zdroj: Pixabay

Existuje jen málo příběhů o zjeveních, které jsou tak děsivé jako ten o podivném muži z Glasgow. Příběh je z konce sedmdesátých let a podivínovi se říkalo Gurning Man. Všechny zprávy o tomto duchovi byly vytvořeny v období pouhých tří let, a to od roku 1976 do roku 1979, během nichž byly svědky zvláštních událostí právě ženy. Co jim toto zjevení provádělo? Proč se objevoval zrovna v domech dívek a žen?

Šílený muž ze Skotska

Muž, kterému mělo podle popisu být kolem padesáti let, údajně ženy obtěžoval velmi zvláštním a děsivým způsobem. Duch byl popsán různě - jako "dementní", "trýzněný" a dokonce "šílený". Několik svědků bylo tak vyděšených jeho zjevením, že se prý z Glasgow odstěhovali. Gurning Man pronásledoval domy i ulice. Zprávy, a to i ty z dobového tisku, naznačují, že se zjevoval pouze ženám.

Žhavý muž v ložnici i doma

Muž, který si brzy získal přezdívku Gurning Man, neboli spálený či žhavý muž, se na ženy usmíval, zatímco si oběma rukama přejížděl po hrudníku. Toto dělal skoro pokaždé. Jedna ze svědkyň popsala, že se jednou vzbudila, když se v její ložnici ozvalo jakési "šňupání". Zpočátku si myslela, že je to její manžel, který chrápe, ale brzy si uvědomila, že hluk ve skutečnosti přichází z konce postele. Vyděšená žena opatrně zvedla hlavu z polštáře, aby se rozhlédla po pokoji. Tvrdí, že na konci postele viděla muže, který svítil v měsíčním světle. Zdálo se, že si energicky třel ruce na hrudi a podivně se usmíval.

Další dívky, které se se žhavým mužem setkaly, se večer vracely do svých domovů. Shodně však popsaly velmi hubeného a plešatého muže, který stál na ulici pod pouliční lampou. Ve chvíli, kdy kolem něj procházely, se muž zvláštně usmál. Když se o pár kroků dál ohlédly zpět, byla podivná postava pryč.

Podivný občan nebo zloděj?

Celkově bylo v letech 1976 až 1979 v oblasti Crosshill v Glasgow nahlášeno celkem 17 případů o žhavém muži. Jedenáct případů bylo popsáno na ulici, zatímco šest dalších se odehrálo u někoho doma. Dva svědci byli přesvědčeni, že zjevení je zloděj, která vykrádá domy. V obou případech, kdy přišla policie, zjistili, že neexistuje žádný zloděj a domy nejeví žádné známky vloupání. Záhada jménem Gurning Man nebyla nikdy vyřešena.

Pro ExtraLIFE.cz Markéta Bartošíková 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu